Κόσμος|06.04.2024 22:10

Koh Tao: Ο παράδεισος της Ταϊλάνδης που ονομάστηκε το «νησί του θανάτου»

Newsroom

Το Koh Tao, θεωρούνται κάποτε ένας τουριστικός παράδεισος στην Ταϊλάνδη, μέχρι που δολοφονίες και εξαφανίσεις άλλαξαν την φήμη του. Κάτω από τη γραφική του επιφάνεια, το νησί κρύβει μια ανησυχητική πραγματικότητα. Καταγγελίες για οργανωμένο έγκλημα, διαφθορά και μια διεφθαρμένη αστυνομία.

Ανησυχίες για την ασφάλεια των τουριστών

Τα τελευταία δέκα χρόνια, 11 τουρίστες είτε να κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες είτε εξαφανίζονται. Η τάση των τοπικών αρχών να αποδίδουν τα περιστατικά αυτά σε ατυχήματα ή αυτοκτονίες δεν βοήθησε ιδιαίτερα να καθησυχαστούν οι αυξανόμενες ανησυχίες. Πολλές οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων βρίσκουν αυτές τις εξηγήσεις μη ικανοποιητικές, επισημαίνοντας την έλλειψη ενδελεχούς έρευνας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την απόλυτη αδιαφορία.

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια των τουριστών, ιδίως των γυναικών που ταξιδεύουν μόνες τους, έχουν ενταθεί, γεγονός που υπογραμμίζεται από ένα πρόσφατο περιστατικό τον Δεκέμβριο, όπου μια 24χρονη Γερμανίδα βιάστηκε από έναν ξεναγό.

Η συσσώρευση αυτών των τραγωδιών και τα γύρω μυστήρια συμβάλλουν σε μια δυσοίωνη φήμη που επισκιάζει τη φυσική ομορφιά του Koh Tao. Η ταμπέλα του «Νησιού του Θανάτου» χρησιμεύει ως μια ανατριχιαστική υπενθύμιση των άλυτων ζητημάτων και των κινδύνων που κρύβονται κάτω από την ειδυλλιακή του όψη.

νησιάειδήσεις τώραΤαϊλάνδητουρίστεςδολοφονίες