Κόσμος|09.04.2024 08:18

Τραμπ: Η προεκλογική ανάρτηση για την έκλειψη - Βυθίζει την Αμερική στο σκοτάδι

Newsroom

Και ενώ τη Δευτέρα όλοι ανέμεναν την έκλειψη ηλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε μια παράξενη προεκλογική ανάρτηση στο Truth Social, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Συγκεκριμένα στην ανάρτηση, το κεφάλι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ αναλαμβάνει τον ρόλο του φεγγαριού – εμποδίζοντας τον ήλιο και βυθίζοντας την Αμερική στο απόλυτο σκοτάδι.

«Θα σώσουμε την Αμερική και θα την κάνουμε υπέροχη ξανά»

«Η πιο σημαντική στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας λαμβάνει χώρα το 2024» γράφει το βίντεο. Στο βίντεο πλήθη που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το ηλιακό γεγονός, κοιτάζοντας ψηλά τον ουρανό φορώντας προστατευτικά γυαλιά, όταν μια τεράστια σιλουέτα αρχίζει να κινείται αργά κατά μήκος του ήλιου.

Όμως, δεν είναι το φεγγάρι που προκαλεί το σπάνιο φαινόμενο. Είναι το περίγραμμα του κεφαλιού του Ντόναλντ Τραμπ.

Καθώς το κεφάλι του καλύπτει ολόκληρο τον ήλιο – δημιουργώντας τη δική του ηλιακή έκλειψη – μια φράση αναβοσβήνει στην οθόνη: «Θα σώσουμε την Αμερική και θα την κάνουμε υπέροχη ξανά».

Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπερδεύτηκαν κάπως από το μήνυμα του Τραμπ σχολιάζοντας ότι θα μπλοκάρει τον ήλιο και θα βυθίσει ολόκληρη τη Γη στο σκοτάδι.

«Άρα το να νικήσει ο Τραμπ τον Μπάιντεν θα βυθίσει την Αμερική στο σκοτάδι;», αναρωτήθηκε ένας χρήστης του X, πρώην Twitter.

Όταν είχε κοιτάξει την έκλειψη χωρίς γυαλιά

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ γίνεται viral εν μέσω έκλειψης. Το 2007 κατά την τελευταία έκλειψη Ηλίου είχε κάνει τον γύρο του Διαδικτύου όταν αγνόησε όλες τις συστάσεις ηλιακής ασφάλειας κοιτάζοντας απευθείας τον ήλιο με γυμνά μάτια αρκετές φορές.

Ο Τραμπ ήταν μαζί με την τότε πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ και τον γιο τους Μπάρον στο μπαλκόνι Τρούμαν στον Λευκό Οίκο για να παρακολουθήσουν το σπάνιο φαινόμενο.

Πάντως, από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν, αυτό δεν το ξέχασαν και αποφάσισαν να τρολλάρουν.

Στον λογαριασμό του στο X, ο Μπάιντεν δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο που δείχνει τον εαυτό του στο ακριβές σημείο του Λευκού Οίκου στο οποίο στάθηκε ο Τραμπ πριν από επτά χρόνια και κοίταξε τη μερική έκλειψη χωρίς προστασία των ματιών του.

«Λαέ απολαύστε την έκλειψη, αλλά παίξτε με ασφάλεια, μην είστε ανόητοι» λέει ο Μπάιντεν καθώς φοράει προστατευτικά γυαλιά.

Το βίντεο προσθέτει την εξής γραπτή προειδοποίηση: «Μια έκλειψη αξίζει να θαυμάσετε. Αλλά μην είστε ανόητοι, παιδιά - παίξτε με ασφάλεια και φορέστε προστατευτικά γυαλιά».

ειδήσεις τώραΝτόναλντ Τραμπέκλειψη ηλίουΜελάνια ΤραμπΤζο Μπάιντεν