Κόσμος|10.04.2024 19:53

Νεκροί 3 γιοι του ηγέτη της Χαμάς από ισραηλινό βομβαρδισμό - «Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή»

Newsroom

Τρεις γιοι καθώς και εγγόνια του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό στην πόλη της Γάζας, όπως μετέδωσε αρχικά το δίκτυο Al Jazeera και επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο επικεφαλής του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Μιλώντας στο Al Jazeera, o Χανίγια είπε πως από το ισραηλινό πλήγμα βρήκαν τον θάνατο τρία παιδιά του: ο Χάζεμ, ο Αμίρ και ο Μοχάμαντ. Συμπλήρωσε ότι σκοτώθηκαν επίσης εγγόνια του, τα οποία είχαν βρει καταφύγιο στον καταυλισμό προσφύγων Αλ Σάτι, υπογραμμίζοντας ότι περίπου 60 συγγενείς του έχουν σκοτωθεί από το ξέσπασμα του πολέμου.

Μέχρι στιγμής οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) δεν έχουν επιβεβαιώσει το πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων.

«Ευχαριστώ τον Θεό που μας χάρισε την τιμή του μαρτυρίου τους»

Μιλώντας στο Αl Jazeera, ο ηγέτης της Χαμάς επιβεβαίωσε τη δολοφονία και είπε ότι οι νεκροί γιοι είναι οι Χαζέμ, Αμρί και Μοχαμάντ.

«Το αίμα των γιων μου δεν είναι πιο αγαπητό από το αίμα του λαού μας», είπε, αμέσως μετά τον θάνατο των τριών από τα 13 παιδιά του, ενώ ευχαρίστησε τον Θεό για το δώρο που του έκανε να γίνουν μάρτυρες τα παιδιά του: «Ευχαριστώ τον Θεό που μας χάρισε την τιμή του μαρτυρίου τους».

Ο Χανίγια είπε στο Al Jazeera τα παιδιά του επισκέπτονταν συγγενείς για τη γιορτή της λήξης του Ραμαζανιού στο στρατόπεδο Shati στη βόρεια Γάζα όταν έγιναν στόχος. Ο αρχηγός της Χαμάς αποδοκίμασε αυτό που περιέγραψε ως ωμότητα του Ισραήλ, αλλά τόνισε ότι οι Παλαιστίνιοι ηγέτες δεν θα υποχωρήσουν εάν στοχοποιηθούν οι οικογένειες και τα σπίτια τους. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός ο εγκληματίας εχθρός οδηγείται από το πνεύμα της εκδίκησης και το πνεύμα της δολοφονίας και της αιματοχυσίας και δεν τηρεί κανένα πρότυπο ή νόμο», είπε ο Χανίγια, προσθέτοντας ότι 60 μέλη της οικογένειάς του έχουν σκοτωθεί από το έναρξη του πολέμου.

«Έχουμε δει [το Ισραήλ] να παραβιάζει τα πάντα στη γη της Γάζας. Γίνεται πόλεμος εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας. Υπάρχει μαζικός εκτοπισμός», είπε ο Χανίγια και συμπλήρωσε: «Τα αιτήματά μας είναι ξεκάθαρα και συγκεκριμένα και δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις σε αυτά. Ο εχθρός θα έχει αυταπάτες αν πιστεύει ότι η στόχευση των γιων μου, στην κορύφωση των διαπραγματεύσεων και πριν το κίνημα στείλει την απάντησή του, θα ωθήσει τη Χαμάς να αλλάξει θέση».

Λωρίδα της ΓάζαςΧαμάςΙσραήλειδήσεις τώραισραηλινός στρατός