Κόσμος|12.04.2024 18:24

Επικοινωνία Ερντογάν-Αμπάς: Χτύπημα Ισραήλ εναντίον τουρκικής κρατικής τηλεόρασης στη Γάζα

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν τηλεφώνησε στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, μετά το χτύπημα του Ισραήλ σε συνεργείο του TRT στη Γάζα, υποσχόμενος ότι "το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα της θηριωδίας".

Συνεργείο του TRT Arabic χτυπήθηκε από βομβαρδισμό του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό Nusayrat στη Γάζα. Ο Sami Shahada, ο οποίος εργάζεται ως ανεξάρτητος καμεραμάν, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, ενώ ο δημοσιογράφος του TRT Arabi, Sami Berhum, γλίτωσε από το περιστατικό χωρίς τραύματα.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ έκανε λόγο για “εσκεμμένη στοχοποίησης”.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως γνώριζαν ότι υπάρχουν μέλη του Τύπου εδώ», είπε.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, καταδίκασε την ειδεχθή επίθεση και είπε ότι πρόκειται για τρομοκρατία.

«Αυτή η τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει και ο Δυτικός κόσμος πρέπει να αντιταχθεί άμεσα σε αυτή τη θηριωδία. Το Ισραήλ, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι σφαγές που διαπράττει, στοχοποιεί τους δημοσιογράφους και επιτίθεται στην ελευθερία του Τύπου. Επίσης, η αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις ενθαρρύνει το Ισραήλ. Φτάνει πια! Όσοι σιωπούν είναι συνένοχοι στο έγκλημα της γενοκτονίας του Ισραήλ».

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΙσραήλειδήσεις τώραΓάζα