Κόσμος|05.04.2019 16:17

Ερντογάν: Τον Ιούλιο ξεκινάει η παράδοση των S-400

Newsroom

Στο καυτό ερώτημα της παραλαβής ή μη του ρωσικού αντι-πυραυλικού συστήματος S-400 απάντησε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις σκληρές τοποθετήσεις των Αμερικανών αξιωματούχων απέναντι στην Τουρκία για την αγορά του ρωσικού αντι-πυραυλικού συστήματος, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του Open TV Μαρία Ζαχαράκη.

«Είναι πολύ λάθος όσα λέγονται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ. Εμείς έχουμε τελειώσει τη διαδικασία για τους S-400. Οι πληρωμές συνεχίζονται. Η πρότασή μας προς τις ΗΠΑ ήταν "να πάρουμε από εσάς τους Patriot". Οι ΗΠΑ δεν μας πρόσφεραν ευνοϊκούς όρους. Γι’ αυτό και εμείς δεν βλέπουμε ζεστά μία τέτοια στάση. Τον Ιούλιο ξεκινά η παράδοση». Αναφορικά με το θέμα των F-35, ο Ερντογάν δήλωσε ότι παραδόθηκε και το 3ο αεροσκάφος στην Τουρκία και μέσα σε σύντομο διάστημα θα παραδοθεί και το 4ο.

«Στο θέμα των F-35 ό,τι θέλουν λένε. Πολύ σύντομα θα παραδώσουν και το τέταρτο αεροσκάφος. Οι πιλότοι μας συνεχίζουν να εκπαιδεύονται στις ΗΠΑ». Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με το Βλαντιμίρ Πούτιν τη Δευτέρα 8 Απριλίου στη Μόσχα, τονίζοντας ότι «οι S-400 θα είναι από τα πιο σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν»

S-400Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν