Κόσμος|14.04.2024 20:53
Φιντάν: Ζήτησε από τον Μπλίνκεν να δώσει τα σωστά μηνύματα στο Ισραήλ
Μαρία ΖαχαράκηΟ Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν τόνισε την ανησυχία της Τουρκίας για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης και εξάπλωσης της κρίσης στην περιοχή.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ωστόσο ότι οι χώρες που έχουν επιρροή στο Ισραήλ θα πρέπει να δώσουν τα πλέον σαφή μηνύματα για να αποτρέψουν την κλιμάκωση των εντάσεων.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει επανειλημμένα δηλώσει από την αρχή της κρίσης στη Γάζα ότι εγκυμονείται ο κίνδυνος να μετατραπεί σε περιφερειακή σύγκρουση. Ο Χακάν Φιντάν υπενθύμισε ότι πρέπει να κηρυχθεί επειγόντως κατάπαυση του πυρός και να παραδοθεί αδιάλειπτη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, διαφορετικά η κρίση θα συνεχίσει να μεγαλώνει.
Διαβάστε ακόμη
- Συντριβή Phantom στην Τανάγρα: Βλάβη ή ανθρώπινο λάθος; Τα ερωτήματα και πού επικεντρώνονται οι έρευνες
- Τραγωδία στην Ισπανία: 64χρονη σκοτώθηκε από ταύρο σε ταυροδρομία - Σοκαριστικό βίντεο
- Ο Σαββίδης δεσμεύτηκε και το όνειρο της Νέας Τούμπας παίρνει «σάρκα και οστά» - Το μοντέλο χρηματοδότησης που ανέφερε ο Μητσοτάκης
- Οι επόμενες εκλογές, η «κόκκινη κάρτα» σε Σαμαρά, το «όχι» στην Τουρκία και το λάθος στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Η συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ