Κόσμος|15.04.2024 14:25

Ιράν - Ισραήλ: Τούρκος κωμικός διακωμωδεί την επίθεση - «Εάν βολεύει αύριο, να σας επιτεθούμε με drones»

Μαρία Ζαχαράκη

Μετά το «ιρανικό θέατρο» των τουρκικών πρωτοσέλιδων σήμερα, viral έχει γίνει το βίντεο του Τούρκου κωμικού, Μουράτ Γκεντς, σήμερα, που κάνει πλάκα με την προσχεδιασμένη επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

«Βρε αγόρι μου, δεν σου είπα να βγάλεις την ατομική βόμβα; Βάλ’ την ξανά στις πυρηνικές βόμβες, να φύγει από τη μέση. Αλό; Ναι, βγάλ’ την. Ισραήλ εδώ; Γεια σας, εδώ Ιράν. Αύριο το βράδυ, αν είστε ελεύθεροι, θα σας επιτεθούμε με drones....», λέει ο κωμικός, παριστάνοντας το Ιράν.

«Χα, χα, χα! Όχι αδελφέ, σε παρακαλώ! Είναι η σειρά μας τώρα. Χα, χα, χα! Τι λες για αύριο στις 18:00; ...Δεν γίνεται στις 20, όχι! Έχουμε κάτι με τη Συρία στις 20 του μηνός. Αν είσαι διαθέσιμος στις 18.00, θα το κάνουμε και μετά θα πάμε Συρία....», είναι η αντίδραση του Ισραήλ στο άκουσμα ότι επίκειται επίθεση. 

«Έχουν μία υπόσχεση να τηρήσουν στο Λίβανο»

«Χμμμμμ....Πώς; Τι; Λίβ... Λίβαν... ε; ...Για κάτσε να ρωτήσω. Έχω το Ισραήλ στο τηλέφωνο και λέει, "μας το λέτε λίγο αργά, δεν γίνεται έτσι. Έχουν ένα σωρό προετοιμασίες, γιατί έχουν μια υπόσχεση να τηρήσουν στο Λίβανο στις 18.00. Ο Λίβανος θα φτιάξει ένα χάρτινο αεροπλάνο και θα το πετάξει στο Ισραήλ στις 18.00. ‘Πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό’, λέει. "Εσείς", λέει, "μπορείτε να το κάνετε το επόμενο πρωί;", ρωτάει...», συνεχίζει ο  Μουράτ Γκεντς. 

Τελικά, Ιράν και Ισραήλ συμφωνούν για την ημερομηνία που θα γίνει η επίθεση και μάλιστα το Τελ Αβίβ ζητά από την Τεχεράνη να φροντίσει να είναι διασκεδαστικό το δρώμενο. «Εντάξει! Αλό; Τότε στις 5 το πρωί της επόμενης μέρας. Θα τα ανατινάξεις κατά την αυγή, στον αέρα έτσι. Να είναι διασκεδαστικό ε; Με φώτα, φωτορυθμικά κι έτσι, ε;», λέει χαρακτηριστικά ο κωμικός. 

ΛίβανοςΙράνΤουρκίαΣυρίαειδήσεις τώραΙσραήλ