Κόσμος|17.04.2024 22:21

Ισραήλ-Ιράν: «Το Top Gun Star συναντά το Star Wars» - Έφεδρος περιγράφει την αποστολή αναχαίτισης της ιρανικής επίθεσης

Newsroom

«Ήταν σαν το Top Gun να συναντά το Star Wars», επεσήμανε ισραηλινός έφεδρος που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της άμυνας όταν το Ιράν τα ξημερώματα της Κυριακής επιτέθηκε στο Ισραήλ.

Ο «Σμήναρχος G», όπως τον αποκαλεί η εφημερίδα Telegraph κλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου για να συμμετάσχει στην αποστολή και μετά από μία εξωπραγματική μάχη το πρωί της επόμενης ημέρας επέστρεψε στο δικηγορικό γραφείο του.

«Ήταν πραγματικά διαφορετικό, με εκατοντάδες από αυτά τα UAV και τους πυραύλους στον αέρα να αναχαιτίζονται γύρω σου, όπως το ‘Top Gun’ να συναντά τον ‘Πόλεμο των Άστρων’, ατελείωτες εκρήξεις και αναχαιτίσεις γύρω σου» είπε στην εφημερίδα.

«Ήταν η πιο περίπλοκη αποστολή που έχω κάνει τα τελευταία 20 χρόνια στην αεροπορία, γνωρίζοντας ότι εάν χαθεί στόχος, ίσως ανατιναχτεί στο Ισραήλ» επισήμανε.

Δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη επίθεση στον σύγχρονο πόλεμο 

Περιγράφοντας τη συνεργασία με τις συμμαχικές δυνάμεις είπε «Πετάξαμε σε καταπληκτικό συνασπισμό. Ήταν μια πολύ σφοδρή επίθεση που συντονίστηκε από το Ιράν, κάτι που ίσως δεν έχουμε δει στον σύγχρονο πόλεμο, αλλά βλέπεις την απόλυτη άμυνα σε δράση». 

«Είναι πάντα πιο δύσκολο να βρεις και να καταρρίψεις αυτούς τους στόχους τη νύχτα. Πετάνε πολύ χαμηλά και έτσι πετάς και εσύ χαμηλά, αλλά δεν μπορείς να δεις το έδαφος. Βασίζεσαι σε αισθητήρες, αλλά σε ορισμένα σημεία είναι πολύ κοντά... Βλέπετε φώτα του δρόμου ή άλλα πράγματα στο έδαφος πολύ κοντά σας και είναι πολύ άβολο συναίσθημα. Αλλά είμαστε καλά εκπαιδευμένοι για αυτό, και έχουμε αποδείξει αυτή τη φορά ότι ξέρουμε πώς να κάνουμε ‘’τη δουλειά’’», προσέθεσε. 

Το Ιράν τα ξημερώματα της Κυριακής εκτόξευσε περισσότερα από 300 drones και πυραύλους, ωστόσο το Ισραήλ κατάφερε να καταρρίψει το 99% εξ αυτών. 

dronesειδήσεις τώραΙράνπύραυλοςΙσραήλ