Η Ελβετία θα εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στη Βενεζουέλα
NewsroomΗ Ελβετία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν σήμερα συμφωνία ώστε η πρώτη να εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στη Βενεζουέλα, η οποία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με την Ουάσινγκτον μετά την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως νόμιμου, μεταβατικού προέδρου από την αμερικανική κυβέρνηση.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας Ιγκνάσιο Κασίς και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελβετία Έντουαρντ Τ. ΜακΜάλεν υπέγραψαν τη συμφωνία, η εφαρμογή της οποίας ωστόσο εξαρτάται από το αν θα εγκριθεί από το Καράκας.
«Η Βενεζουέλα θα εξετάσει τώρα λεπτομερώς την εντολή της Ελβετίας. Αν την δεχτεί (...) θα εφαρμοστεί», ανέφερε το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ουδέτερη Ελβετία αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει διπλωματικά μια άλλη χώρα. Αυτήν την περίοδο εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στο Ιράν, της Ρωσίας στη Γεωργία, της Γεωργίας στη Ρωσία, του Ιράν στη Σαουδική Αραβία, της Σαουδικής Αραβίας στο Ιράν και του Ιράν στην Αίγυπτο. Μέχρι το 2015 εκπροσωπούσε και τα αμερικανικά συμφέροντα στην Κούβα.
- Κύκλωμα ναρκωτικών στη Μύκονο: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι - «Θα δώσω το νησί έτοιμο στον Ερντογάν»
- Μάχη στη ΜΕΘ για 53χρονο ομογενή: Σε κώμα μετά από εμφυτεύματα δοντιών στην Τουρκία - «Δε μας δίνουν πολλές ελπίδες»
- Άγριος ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό Κορυδαλλού - Η απάντηση της ΕΛΑΣ σε όσα καταγγέλλει συνδικάτο της ΣΤΑΣΥ
- Σέρρες: Βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια στη δομή Σιντικής με πετροπόλεμο και κρότου-λάμψης