Κόσμος|21.04.2024 18:26

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας, το Ντουμπάι κάτω από το νερό και η επανεμφάνιση Τσίπρα: Η εβδομάδα σε φωτογραφίες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(InTime Photos)
(Twitter)
(Associated Press)
(Eurokinissi)
(Associated Press)
(Associated Press)
(Associated Press)
(Eurokinissi)

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ξεχωρίσαμε την εβδομάδα που μάς πέρασε. 

Σίδνεϊ, 13/04

Μία γυναίκα αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα της επίθεση με μαχαίρι στο εμπορικό κέντρο της αυστραλιανής πόλης. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν μετά την επίθεση με μαχαίρι στο κατάμεστο εμπορικό κέντρο Westfield στο Bondi του Σίδνεϊ. Η φρίκη άρχισε να «ξεδιπλώνεται» στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα Αυστραλίας), όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας άνδρας άρχισε να μαχαιρώνει τυχαία ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και το μωρό της, πριν πυροβοληθεί από την αστυνομία. Ένας μάρτυρας δήλωσε στο news.com.au ότι είδε τα πτώματα δύο νεαρών ανθρώπων μπροστά από κατάστημα στο τέταρτο επίπεδο, ενώ τρομακτικά πλάνα από το σημείο δείχνουν πολλούς τραυματίες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αστυνομικοί έδωσαν μάχη για να σώσουν τις ζωές των θυμάτων της επίθεσης σε πολλά καταστήματα, με το αίμα να έχει διασκορπιστεί παντού. (Associated Press)

Ντουμπάι, 16/04

Η ασταμάτητη βροχή που έπεσε στα ΗΑΕ την Τρίτη, προκάλεσε χάος, με τις εικόνες που ήρθαν στο «φως» να είναι πρωτόγνωρες. Το αεροδρόμιο μετατράπηκε σε θάλασσα, τα αεροπλάνα μοιάζουν να έχουν σταθμεύσει και να κινούνται σε λιμνοθάλασσα. Απίστευτη είναι και η κατάσταση στους πλημμυρισμένους δρόμους, με τα αυτοκίνητα να έχουν βυθιστεί στο νερό. Σε ανακοίνωση που κοινοποίησαν οι φορείς εκμετάλλευσης του αεροδρομίου του Ντουμπάι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρόταν: «Σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ έρθετε στο αεροδρόμιο, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Οι πτήσεις καθυστερούν και εκτρέπονται. Παρακαλείστε να ελέγξετε την κατάσταση της πτήσης σας με την αεροπορική σας εταιρεία. Εργαζόμαστε σκληρά για να αποκαταστήσουμε τις λειτουργίες το συντομότερο δυνατόν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες». (Associated Press)

Αρχαία Ολυμπία, 17/04

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες άρχισε από την Αρχαία Ολυμπία και θα καταλήξει στο Παρίσι στις 26 Ιουλίου. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην Αρχαία Ολυμπία για να παρακολουθήσει το τελετουργικό, μεταξύ των οποίων και αρκετοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι. Μετά από δύο διοργανώσεις που επηρεάστηκαν απ' την πανδημία του κορονοϊού -τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2022- οι πύλες της Αρχαίας Ολυμπίας άνοιξαν ξανά για το κοινό που γέμισε ασφυκτικά τον ιερό χώρο. (Eurokinissi)

Αθήνα, 17/04

Μαζική απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, με χιλιάδες κόσμου από δεκάδες κλάδους δουλειάς να διαδηλώνουν για συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και να παρθούν μέτρα για την ακρίβεια. Μαζί τους διαδήλωσαν αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες. Με βασικό σύνθημα «θέλουμε πραγματικές αυξήσεις -θέλουμε πίσω τις συλλογικές μας συμβάσεις και τα θέλουμε τώρα», οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ομιλίες τους τόνισαν την αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και να καταργηθούν οι μνημονιακές ρυθμίσεις που εμποδίζουν τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. (InTime Photos)

Στρασβούργο, 18/04

Ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την  επιστροφή όλων των ομήρων. «Φοβάμαι ότι όσον αφορά στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν βρίσκεται στη "σωστή πλευρά της ιστορίας"» τόνισε  ο πρώην πρωθυπουργός αφού όπως υπογράμμισε  με νόημα:  «μιλάμε, εδώ, κάθε μέρα για ανθρώπινα δικαιώματα και διεθνές δίκαιο στην Ευρώπη, αλλά λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορά μας, στην Παλαιστίνη, 33.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, το 70% των οποίων –λέει ο κ. Borel– είναι αθώοι πολίτες, άμαχοι». Ο πρώην πρωθυπουργός καταδίκασε απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου από την Χαμάς αλλά και τις  ιρανικές επιθέσεις και την στήριξη του Ιράν στη Χαμάς επισημαίνοντας παράλληλα ότι αν το Ιραήλ επιλέξει να απαντήσει στρατιωτικά, όπως έκανε στη Δαμασκό, η κλιμάκωση είναι δεδομένη και εκατομμύρια άνθρωποι θα κινδυνεύσουν. (Eurokinissi)

Μανχάταν, 18/04

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται στους δημοσιογράφους που έχουν μαζευτεί έξω από το ποινικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης όπου εκδικάζεται η υπόθεση δωροδοκίας της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς σε βάρος του. Ο 77χρονος πολιτικός κατηγορείται ότι προσπάθησε να συγκαλύψει πληρωμή 130.000 δολαρίων προς την Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016, σε μια προσπάθεια να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αυτή τη σχέση, ειδικά πριν από τις εκλογές του 2016 τις οποίες και κέρδισε. Η Ντάνιελς έχει ισχυριστεί ότι με τον Τραμπ έκαναν σεξ το 2006. Στη συνέχεια πληρώθηκε από τον τότε δικηγόρο του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, για να μη μιλήσει γι' αυτό. O Τραμπ κατηγορείται ότι παραποίησε τα επιχειρηματικά του αρχεία λέγοντας ότι τα χρήματα που έδωσε στον Κόεν ήταν για νομικές αμοιβές. (Associated Press)

Ρουάνγκ, 18/04

Οι Αρχές της Ινδονησίας έκλεισαν ένα επαρχιακό αεροδρόμιο και απομάκρυναν εκατοντάδες κατοίκους από την περιοχή του ηφαιστείου Ρουάνγκ, το οποίο εδώ και ημέρες εκτοξεύει λάβα, βράχους και στάχτη, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, κηρύσσοντας συναγερμό στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η δραματική έκρηξη του ηφαιστείου σ' ένα απομακρυσμένο νησί της επαρχίας του Βόρειου Σουλαουέζι εκτόξευσε μια κόκκινη στήλη λάβας, πυρακτωμένους βράχους και στάχτη σε ύψος ως και τριών χιλιομέτρων. «Η πιθανότητα για νέα έκρηξη εξακολουθεί να είναι υψηλή και είναι ανάγκη να παραμείνουμε σε εγρήγορση», είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο αξιωματούχος της υπηρεσίας Χερουνινγκτίας Ντέσι Πουρναμασάρι, κάνοντας λόγο για ταχεία κλιμάκωση της ηφαιστειακής δραστηριότητας. (Twitter)

Ιερουσαλήμ, 19/04

Επισκέπτες του Όρους των Ελαιών κοιτούν τον Θόλο του Βράχου στο τζαμί Αλ Ακσά στην παλιά πόλη, εν μέσω αύξησης της έντασης στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του περασμένου Σαββάτου (13/04) στο Ισραήλ. (Associated Press)

Ντόναλντ ΤραμπΙσραήλΑλέξης ΤσίπραςεπίθεσηΜέση ΑνατολήΝτουμπάιΑρχαία Ολυμπίαειδήσεις τώραΣτρασβούργοΤελετή αφήςΑυστραλίαηφαίστειοπλημμύρες