Ένταση στη Δυτική Όχθη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων - Δύο νεκροί
NewsroomΔύο Παλαιστίνιοι φέρεται να προσπάθησαν να πυροβολήσουν και να μαχαιρώσουν Ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και οι στρατιώτες ανταπάντησαν με πυρά, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι ένας από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε.
Τι ισχυρίζεται ο ισραηλινός στρατός
«Ένας από τους τρομοκράτες επιχείρησε να μαχαιρώσει στρατιώτες των IDF (Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων) που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίοι ανταπάντησαν με πυρά και τον εξουδετέρωσαν», ανακοίνωσε ο στρατός. «Την ίδια ώρα, ο άλλος τρομοκράτης άνοιξε πυρ κατά των στρατιωτών, οι οποίοι ανταπάντησαν με πυρά και εξουδετέρωσαν και εκείνον».
Εικονολήπτης του Reuters είδε ένα πτώμα στο σημείο του περιστατικού --μια διασταύρωση κοντά στην παλαιστινιακή πόλη της Χεβρώνας. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από Παλαιστίνιους αξιωματούχους.
Η βία στη Δυτική Όχθη αυξανόταν ήδη πριν ξεκινήσει ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα τον Οκτώβριο. Κλιμακώθηκε περαιτέρω με συχνές ισραηλινές επιδρομές, επιθέσεις Παλαιστινίων στον δρόμο και επιθέσεις Εβραίων εποίκων σε παλαιστινιακά χωριά.
- Λίβανος: «Προοίμιο χερσαίας εισβολής» η ανατίναξη γέφυρας στα νότια της χώρας - Τι λέει το Ισραήλ
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επόμενοι στόχοι οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας; Οι απειλές Τραμπ και Ιράν
- Συνελήφθησαν δυο νεαροί για τη δολοφονία του γνωστού τραγουδιστή στην Καρδίτσα - Η διαφωνία και η μοιραία μαχαιριά
- Ένοχος για απάτη με τεχνητή νοημοσύνη: Πώς «έκλεψε» εκατομμύρια από τη μουσική βιομηχανία