Κόσμος|24.04.2024 17:51

Γάζα: Έτοιμο για επίθεση στη Ράφα το Ισραήλ - «Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες»

Newsroom

Έτοιμο για την επίθεση κατά της Χαμάς στη μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον θύλακα είναι το Ισραήλ, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο που υποστήριξε ότι θα εργαστεί ώστε να μην πληγούν οι Παλαιστίνιοι εκεί.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας του Ισραήλ δήλωσε επίσης στο Reuters πως ο ισραηλινός στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να καταλάβει τη Ράφα και μπορεί να ξεκινήσει την επιχείρηση μόλις λάβει την έγκριση της κυβέρνησης.

Προετοιμασίες για εκκένωση

Το Ισραήλ προμηθεύτηκε δεκάδες χιλιάδες σκηνές για τους Παλαιστίνιους πολίτες που σκοπεύει να εκκενώσει από τη Ράφα τις επόμενες εβδομάδες πριν από την υποσχόμενη επίθεση στην πόλη που θεωρεί ως το τελευταίο προπύργιο της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν ισραηλινές πηγές την Τετάρτη.

Ο πληθυσμός της Ράφα, που εφάπτεται στα αιγυπτιακά σύνορα, έχει διογκωθεί από περισσότερους από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους που διέφυγαν από την επί μισό χρόνο ισραηλινή επίθεση μέσω της υπόλοιπης Γάζας.

Λωρίδα της ΓάζαςΙσραήλΠαλαιστίνηΧαμάςειδήσεις τώρα