Κόσμος|27.04.2024 21:25

Ο Μπάιντεν εξομολογείται: Η στιγμή που σκέφτηκε την αυτοκτονία

Newsroom

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε για τις σκοτεινές στιγμές που πέρασε μετά τον θάνατο της πρώτης του συζύγου και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοφωνικό παραγωγό Χάουαρντ Στερν την Παρασκευή.

«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω»

Σε ένα από τα πιο αποκαλυπτικά αποσπάσματα μίλησε για την απελπισία του μετά τον θάνατο της Νίλια και της 13 μηνών κόρης τους Ναόμι τον Δεκέμβριο του 1972. «Δεν πίνω. Αυτό δεν είναι αρετή. Απλώς δεν έπινα ποτέ», είπε.

«Και συνήθιζα να κάθομαι εκεί και να σκέφτομαι, νομίζω ότι θα βγάλω ένα μπουκάλι ουίσκι. Είχαμε πάντα αλκοόλ στο σπίτι ... και πήγαινα να πιω και να μεθύσω και δεν μπορούσα ποτέ να το κάνω. Και πραγματικά σκέφτηκα ότι δεν χρειάζεται να είσαι τρελός για να αυτοκτονήσεις. Αν έχεις βρεθεί στην κορυφή ενός βουνού, νομίζεις ότι δεν πρόκειται να ξαναβρεθείς εκεί», συνέχισε και πρόσθεσε: «Και για μια στιγμή σκέφτηκα ότι να πάω στη γέφυρα Delaware Memorial Bridge και να πηδήξω, αλλά είχα δύο παιδιά».

Η ζωντανή ραδιοφωνική συνέντευξη αιφνιδίασε τους ακροατές. Ο Μπάιντεν έχει παραχωρήσει ελάχιστες συνεντεύξεις από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του και η εμφάνιση αυτή δεν περιλαμβανόταν στο δημόσιο πρόγραμμά του.

αυτοκτονίαΤζο Μπάιντεντροχαίο δυστύχημαειδήσεις τώρα