Κόσμος|28.04.2024 16:07

Μπάιντεν στο δείπνο των ανταποκριτών: Επίθεση με... χιούμορ κατά του Τραμπ και φαρμακερές ατάκες

Newsroom

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εκφώνησε την ετήσια ομιλία του στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για τις φετινές εκλογές.

Ο κ. Μπάιντεν χρησιμοποίησε την παραδοσιακά ανάλαφρη ευκαιρία για να πει ότι είναι ένας ενήλικας άνδρας που «τρέχει εναντίον ενός 6χρονου», διακωμωδώντας την ηλικία του και τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στα νομικά προβλήματα του κ. Τραμπ, κάνοντας πλάκα με τη δίκη για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς για την καταβολή μυστικών χρημάτων. Ο κ. Τραμπ κατηγορείται ότι προσπάθησε να καλύψει μια πληρωμή 130.000 δολαρίων (104.500 λιρών) στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς πριν κερδίσει την προεδρία το 2016.

Ο πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τον Τραμπ για μια πρόσφατη ομιλία του στην οποία περιέγραψε τη μάχη του εμφυλίου πολέμου στο Γκέτισμπεργκ ως «ενδιαφέρουσα», «μοχθηρή», «φρικτή» και «όμορφη». Ο Μπάιντεν είπε: «Ο Τραμπ δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: "Μιλώντας για ιστορία, ακούσατε τι είπε μόλις ο Ντόναλντ για μια μεγάλη μάχη του εμφυλίου πολέμου; 'Το Γκέτισμπεργκ - ουάου! Η ομιλία του Τραμπ ήταν τόσο ντροπιαστική, που το άγαλμα του Ρόμπερτ Ε. Λι παραδόθηκε ξανά».

Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην κόντρα του Τραμπ με τον πρώην αντιπρόεδρό του, Μάικ Πενς, ο οποίος τον αψήφησε για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020. Ο πρόεδρος είπε: «Η ηλικία είναι το μόνο πράγμα που έχουμε κοινό. Ο αντιπρόεδρός μου στην πραγματικότητα με υποστηρίζει». Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, που καθόταν κοντά στη σκηνή, γέλασε και χειροκρότησε.

Χαβαλές μέσα, διαδηλώσεις απ έξω

Όμως η ευχάριστη διάθεση μέσα στην αίθουσα ήρθε σε έντονη αντίθεση με τις διαδηλώσεις έξω από το ξενοδοχείο Washington Hilton. Εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν «Ντροπή σας!» σε αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, δημοσιογράφους και διασημότητες κατά την άφιξή τους στο δείπνο, καταδικάζοντας τους χειρισμούς του Μπάιντεν σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα και την κάλυψή του από τα μέσα ενημέρωσης.

Ντόναλντ ΤραμπΗΠΑειδήσεις τώραΤζο Μπάιντεν