Κόσμος|28.04.2024 22:17

Αρχιστράτηγος Ουκρανίας: Επιδεινώθηκε η κατάσταση στο μέτωπο

Newsroom

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε ότι η κατάσταση στο μέτωπο έχει επιδεινωθεί λόγω των πολλαπλών ρωσικών επιθέσεων.

Δύσκολη η κατάσταση στο μέτωπο

Ο Ολεξαλντρ Σίρσκι δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί από θέσεις στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ.

Η Ρωσία προσπαθεί να επωφεληθεί από την υπεροχή της σε ανθρώπινο δυναμικό και πυροβολικό πριν οι ουκρανικές δυνάμεις λάβουν τις πολυπόθητες προμήθειες νέων αμερικανικών όπλων, αναφέρει το BBC.

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά τα νέα αμερικανικά όπλα δεν έχουν ακόμη φτάσει στις γραμμές του μετώπου, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα αγωνίζονται εδώ και μήνες με έλλειψη πυρομαχικών, στρατευμάτων και αεράμυνας.

«Η κατάσταση στο μέτωπο έχει επιδεινωθεί», δήλωσε ο στρατηγός σε ανάρτησή του στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram την Κυριακή. Επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν αποσυρθεί από ορισμένες από τις θέσεις τους σε μια περιοχή του Ντονέτσκ που αποτελούσε μέρος μιας αμυντικής γραμμής, η οποία δημιουργήθηκε μετά την κατάληψη της Αβντίεβκα από τη Ρωσία τον Φεβρουάριο.

Μεγάλο μέρος των μαχών λαμβάνει χώρα γύρω από το Τσάσιβ Γιαρ, ένα προπύργιο που ελέγχεται από το Κίεβο και στο οποίο η Ρωσία προσπαθεί να φθάσει μετά την κατάληψη της Αβντίεβκα.

Νέες αμυντικές γραμμές είχαν δημιουργηθεί δυτικότερα σε ορισμένες περιοχές, με τον στρατηγό Σίρσκι να παραδέχεται την απώλεια εδαφών από τους προελαύνοντες Ρώσους. Η Μόσχα είχε εξασφαλίσει «τακτικές επιτυχίες σε ορισμένους τομείς», είπε.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας νωρίτερα την Κυριακή ανέφερε ότι τα στρατεύματά του είχαν καταλάβει το χωριό Νοβομπαχμουτίβκα, περίπου 10 χιλιόμετρα βόρεια της Αβντίεβκα.

ειδήσεις τώραπόλεμοςΡωσίαστρατηγόςΟυκρανία