Κόσμος|03.05.2024 22:34

Το OPEN στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Πανθρησκευτικό μήνυμα για παύση του πολέμου

Newsroom

Εν μέσω πολέμου και με εχθροπραξίες να μαίνονται, η τηλεόραση του OPEN και η Αδαμαντία Λιόλιου βρέθηκαν στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ και στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στην «πρώτη εκκλησία της Αγίας Γης» όπως χαρακτηριστικά λέει ο Αρχιγραμματέας, ο Σεβασμιότατος Αρίσταρχος στην κάμερα του σταθμού.

Ο ίδιος ξεναγεί την κάμερα του OPEN στους τόπου του Μαρτυρίου. Αρχικά στην αυλή Ναού Αναστάσεως στην οποία βρίσκεται η είσοδος του ναού Αναστασεως που δημιουργήθηεκε τον 11ο αιώνα από τους Σταυροφόρους. 

Άλλοτε οι πιστοί στον τόπο του Μαρτυρίου, τον Πανάγιο Τάφο τον οποίο καταγράφει το συνεργείο του OPEN, θα ήταν χιλιάδες, τώρα όμως είναι λιγοστοί εξαιτίας του πολέμου που καθιστά τις συνθήκες δύσκολες. Η όψη του Ναού είναι εντελώς διαφορετική, το καθεστώς πολέμου έχει αλλάξει τα πάντα.

«Δεν θα μπορούσε να περπατήσει άλλοτε κανείς» ανέφερε ο Σεβασμιότατος Αρίσταρχος. «Ανεβαίνουμε στο Γολγοθά στον τόπο που σταυρώθηκε ο Κυρίος. Στον τοπο όπου ο Κύριος προσήνεγκε και ποσεφερε τον εαυτό του εκουσίως, εθελουσίως θυσία για ΄μας, για τον εξιλασμό το δικό μας», αναφέρει.

Πανθρησκευτικό μήνυμα κατά των εχθροπραξιών

Καθώς η αιματοχυσία συνεχίζεται, το μήνυμα από τους Αγίους Τόπους,  είναι οικουμενικό. Ο Σεβασμιότατος Αρίσταρχος, μέσα από την τηλεόραση του OPEN, έστειλε πανθρησκευτικό μήνυμα την ώρα που ο πόλεμος στην περιοχή μαίνεται: «Απευθύνουμε μαζί με τις άλλες εκκλησίες έκκληση για παύση των εχθροπραξιών από κάθε πλευρά»

ΠάσχαΠατριαρχείο ΙεροσολύμωνΙεροσόλυμαΠανάγιος Τάφοςειδήσεις τώρα