Κυπριακό: Ο Τατάρ «τορπίλισε» προσπάθεια του ΟΗΕ για αναβίωση του διαλόγου
NewsroomΆδοξο τέλος είχε η προσπάθεια του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για επανεκκίνηση του διαλόγου στο Κυπριακό με υπαιτιότητα -όπως φαίνεται- του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ.
Κανένα θέμα επιστροφής στις διαπραγματεύσεις
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, έπειτα από συνάντησή του στα κατεχόμενα με την προσωπική απεσταλμένη του κ. Γκουτέρες Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Ερσίν Τατάρ αποκάλυψε ότι η Κολομβιανή διπλωμάτης του πρότεινε μια τριμερή συνάντηση με την ίδια και τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη, ωστόσο, όπως είπε, εκείνος απέρριψε την ιδέα.
Μιλώντας στα ΜΜΕ ο κ. Τατάρ, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν δεν αναγνωριστεί η κυριαρχική ισότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς. Επίσης, επικαλέστηκε την απουσία κοινού εδάφους ανάμεσα στις δύο πλευρές.
- Καμπανάκι για τον ελληνικό τουρισμό: Πτώση έως 10%, φθηνότερα πακέτα και αγωνία για τη σεζόν
- H δύσκολη «μάχη» της καθημερινότητας για την κυβέρνηση - Σε ποιους τομείς ρίχνει το βάρος και γιατί
- Κυψέλη: «Παγωμένος» από τον Μάιο ο μετροπόντικας μετά τις ρωγμές - Τι απαντούν Ταχιάος και Ελληνικό Μετρό
- Σύγκρουση μηχανοδηγών - Hellenic Train για την αργία δύο εργαζόμενων πριν βγει το πόρισμα για τη φωτιά που έμεινε κρυφή