Γαλλία: Ανησυχία για την επανεμφάνιση των Γκρίζων Λύκων
NewsroomΓια «αναζωπύρωση της δράσης των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία» κάνει λόγο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, το οποίο αναφέρει ότι ενώ μετά την απαγόρευση τους από τις γαλλικές αρχές το 2020 ήταν «σχετικά διακριτικοί», τους τελευταίους μήνες δείχνουν να επαναδραστηριοποιούνται απειλώντας μια Γαλλίδα βουλευτή, αλλά και την αρμενική, ελληνική και κουρδική κοινότητα.
Eπιθέσεις σε ελληνική κοινότητα και απειλές σε βουλευτή
Σε ό,τι αφορά τη Γαλλίδα βουλευτή Ιζαμπέλ Σουρπλί, έχει βρεθεί στο στόχαστρό τους επειδή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζήτησε το κλείσιμο ενός τζαμιού στην περιοχή Σεντ Ετιέν (Saint-Etienne),το οποίο ήταν μέλος του ισλαμο-συντηρητικού δικτύου της Ισλαμικής Συνομοσπονδίας Milli Gorus, προσκείμενης στο κόμμα του Ερντογάν.
Αναφέρεται επίσης ότι η περιοχή του Σεντ Ετιέν είναι ένα από τα προπύργια των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία και ότι τον τελευταίο καιρό οι γαλλικές αρχές έχουν συλλάβει μέλη τους για υποστήριξή της τρομοκρατίας στο Διαδίκτυο, με φόντο την ισραηλινό-παλαιστινιακή σύγκρουση. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι οι Γκρίζοι Λύκοι είναι «υπερεθνικιστές, μοχθηροί και ισλαμιστές» και ότι υπό την αιγίδα της Άγκυρας καλλιεργούν «τον εκρηκτικό χαρακτήρα μιας ιδεολογίας, που αναμιγνύει διάφορα μίση, έναν υπερεθνικισμό και έναν αχαλίνωτο ισλαμισμό».
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!