Κόσμος|11.05.2024 07:21

Anadolu: Η Άγκυρα καταγγέλλει τη Δύση για τουρκοφοβία και φέρνει ως παράδειγμα την Ελλάδα

Newsroom

Η Τουρκία καταγγέλλει ότι βιώνει μια συνεχή παραμόρφωση της εικόνας της, με την Ελλάδα να αποτελεί το πιο απτό παράδειγμα καλλιέργειας τουρκοφοβίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Αναντολού, η τουρκοφοβία καθιστά την Τουρκία στόχο αρνητικής προπαγάνδας δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ΜΜΕ.

Tουρκοφοβία 

Ο διευθυντής του Ιδρύματος Διπλωματίας, Ογουζχάν Μπιλγκίν, επισημαίνει ότι η πολιτιστική επιρροή διαμορφώνεται μέσω των μέσων ενημέρωσης και του κινηματογράφου κι ότι η Ελλάδα ενισχύει την τουρκοφοβία σε κοινωνικό και κρατικό επίπεδο, με τη συνεχή προβολή της Τουρκίας ως αντίπαλου.

Αυτή η τουρκοφοβία εμφανίζεται και σε πολιτικές αποφάσεις, όπως η αντίσταση στην κατασκευή τζαμιών, ενισχύοντας την εντύπωση της αποκλειστικότητας της δυτικής κουλτούρας. Ο Μπιλγκίν αναφέροντας πως μια από τις μεγαλύτερες αποδείξεις ότι εξακολουθεί να υφίσταται η τουρκοφοβία στην Ελλάδα είναι το πρόβλημα της ‘Δυτικής Θράκης’ και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βαθαίνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα με το να μην αποκαλεί ούτε καν ως Τούρκους τους κατοίκους της ‘Δυτικής Θράκης’.

Τουρκίαειδήσεις τώρα