Κόσμος|13.05.2024 21:52

Εικόνες χωρίς προηγούμενο στο Κολούμπια: Παρέλαβαν πτυχία με χειροπέδες και τα έσκισαν

Newsroom

Συνεχίζονται οι εντάσεις στο πανεπιστήμιο Κολούμπια  στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, όπου οι φοιτητές διαμαρτύρονται υπέρ των Παλαιστινίων για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Σε ένα πρόσφατο περιστατικό, απόφοιτοι φόρεσαν χειροπέδες, σήκωσαν πλακάτ υπέρ των Παλαιστινίων, ενώ μία απόφοιτη έσκισε το πτυχίο της πάνω στο βήμα της τελετής ορκωμοσίας.

Επιμένουν οι φοιτητές

Οι φοιτητές καταγράφηκαν από κάμερα τη στιγμή που ανεβαίνουν στην εξέδρα, την Παρασκευή, για να παραλάβουν τα πτυχία τους, κατά τη διάρκεια τελετών ορκωμοσίας που περιορίστηκαν σημαντικά μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ για την κατάσταση στη Γάζα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, απόφοιτες ανέβαιναν στο βήμα επιλέγοντας έναν συμβολικό τρόπο για να διαδηλώσουν την εναντίωσή τους στη συνεργασία του πανεπιστημίου τους με ισραηλινές επιχειρήσεις και να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο άμαχων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Φορούσαν χειροπέδες και έσκισαν πτυχία

Κάποιες ανέβηκαν φορώντας χειροπέδες. Κάποια κρατούσε ένα χαρτί με την παλαιστινιακή σημαία και την αναγραφή «Ελευθερία στην Παλαιστίνη», ενώ άλλη φοιτήτρια, αφού έλαβε το πτυχίο της, το έσκισε μπροστά στο κοινό, επιδεικτικά.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ακύρωσε την τελετή αποφοίτησης, λόγω των αυξημένων φόβων για την ασφάλεια, μετά την κατασκήνωση που στήθηκε εκεί και κατέληξε σε χάος.

φοιτητέςΗΠΑΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώρα