Κόσμος|23.05.2024 22:25

Singapore Airlines: 20 στην εντατική μετά τις ακραίες αναταράξεις – Τραύματα σε εγκέφαλο και σπονδυλική στήλη

Newsroom

Οι επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στην πτήση της Singapore Airlines, η οποία έπεσε σε ακραίες αναταράξεις πάνω από την Ασία, υπέστησαν τραύματα στο κρανίο, στον εγκέφαλο και στη σπονδυλική στήλη, δήλωσε ο επικεφαλής νοσοκομείου της Μπανγκόκ.

Παραμένουν 20 στην εντατική

Είκοσι άτομα παραμένουν στην εντατική στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, όπου η πτήση SQ321 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση την Τρίτη μετά την τρομακτική δοκιμασία σε μεγάλο ύψος.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται έξι Βρετανοί, έξι Μαλαισιανοί, τρεις Αυστραλοί, δύο Σιγκαπουριανοί και από ένα άτομο από το Χονγκ Κονγκ, τη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες, είπε.

Το Boeing 777-300ER έπεσε σε αυτό που ένας αξιωματούχος της αεροπορικής εταιρείας περιέγραψε ως «ξαφνικές ακραίες αναταράξεις» πάνω από τη Μιανμάρ, προκαλώντας πανικό στην καμπίνα.

Ένας 73χρονος Βρετανός έχασε τη ζωή του και 104 άτομα τραυματίστηκαν στην πτήση, η οποία μετέφερε 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος από το Λονδίνο στη Σιγκαπούρη.

Ο Adinun Kittiratanapaibool, διευθυντής του νοσοκομείου Samitivej Srinakarin της Μπανγκόκ, δήλωσε ότι το προσωπικό του περιθάλπει έξι άτομα για τραύματα στο κρανίο και στον εγκέφαλο, 22 για τραύματα στη σπονδυλική στήλη και 13 για τραύματα στα οστά, στους μυς και σε άλλα σημεία.

«Δεν έχουμε ποτέ αντιμετωπίσει ανθρώπους με τέτοιου είδους τραυματισμούς που προκλήθηκαν από αναταράξεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δεκαεπτά χειρουργικές επεμβάσεις - εννέα επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη και οκτώ για άλλους τραυματισμούς, είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόγνωση για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, ο Adinun είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς αν κάποιος μπορεί να υποστεί μόνιμη παράλυση και ότι οι γιατροί θα πρέπει να παρατηρήσουν αν η μυϊκή λειτουργία ανακάμπτει μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Οι τραυματίες στο νοσοκομείο κυμαίνονται σε ηλικία από δύο έως 83 ετών, πρόσθεσε.

Ένας επιβάτης είπε ότι οι άνθρωποι πετάχτηκαν γύρω από την καμπίνα με τόση βία που έκαναν βαθουλώματα στο ταβάνι κατά τη διάρκεια του δράματος στα 11.300 μέτρα (37.000 πόδια).

αεροπλάνοSingapore AirlinesBoeingαεροσκάφοςειδήσεις τώρα