Απίστευτη αποκάλυψη στη Χιλή: Πυροσβέστης έβαλε τις φωτιές που σκότωσαν 137 ανθρώπους τον Φεβρουάριο
NewsroomΣτη σύλληψη ενός 22χρονου πυροσβέστη προχώρησαν οι αρχές της Χιλής, καθώς ο νεαρός άνδρας κατηγορείται ότι αυτός ήταν που προκάλεσε τις φονικές φωτιές τον Φεβρουάριο στην πόλη Βίνια ντελ Μαρ, που είχαν ως αποτέλεσμα 137 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
«Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αυτουργού των πυρκαγιών που ξέσπασαν τον Φεβρουάριο στην επαρχία Βαλπαραΐσο» στη Χιλή, ενημέρωσε ο αστυνομικός διευθυντής στη συνέντευξη Τύπου για τις φωτιές. «Η επιτόπια έρευνα, η συλλογή αποδεικτικών στοιχείων, η ανάλυση και η διασταύρωση πληροφοριών κατέστησαν δυνατό τον εντοπισμό» του συλληφθέντος πυροσβέστη, συμπλήρωσε.
Ξύπνησαν κακές μνήμες
Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης στη Χιλή, ο κατηγορούμενος είναι 22 ετών και είχε ενταχθεί στο πυροσβεστικό σώμα πριν από ενάμιση χρόνο.
Το πύρινο μέτωπο γύρω από την Βίνια ντελ Μαρ, στην τουριστική επαρχία Βαλπαραΐσο της κεντρικής Χιλής, ξέσπασε στις 2 Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς χαρακτήρισε αυτές τις πυρκαγιές τη «μεγαλύτερη τραγωδία» στη χώρα μετά τον σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι του 2010 που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 500 ανθρώπους.
- Ο «T-Rex του ωκεανού»: Ο θηρευτής στο μέγεθος λεωφορείου που κυριαρχούσε πριν 80 εκατομμύρια χρόνια
- Τους έπιασαν στα πράσα να πετάνε μπάζα στο δάσος: «Πήρα το στειλιάρι, κάθε μέρα παίζουμε τις ζωές μας»
- Πέθανε ο άνδρας που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της Έμμας - Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της
- Γεωργιάδης για συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα: «Είσαι πάμφτωχος; Έχεις δίπλα το Φάληρο να κάνεις τζάμπα μπάνιο»