Κόσμος|25.05.2024 13:40

«Το έκανε ο πατέρας μου, μετά εγώ και μετά ο ξάδερφος μου»: Μαχητές της Χαμάς ομολογούν ότι βίασαν και σκότωσαν Ισραηλινή

Newsroom

Ένας 18χρονος Παλαιστίνιος και ο 47χρονος πατέρας του, που συμμετείχαν στην επίθεση της Χαμάς, ομολόγησαν ότι βίασαν ο ένας μετά τον άλλο μία Ισραηλινή πριν την σκοτώσουν

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το IDF οι δύο Παλαιστίνιοι περιγράφουν όσα διέπραξαν την 7η Οκτωβρίου. «Σε κάθε σπίτι που βρίσκαμε κάποιον, είτε τον σκοτώναμε είτε τον απαγάγαμε», ακούγεται να λέει στα αραβικά ο 47χρονος.

«Στο πρώτο σπίτι βρήκα μια γυναίκα και τον σύζυγό της και τους ρίξαμε φωτιά και τους σκοτώσαμε... ήταν γύρω στα 40», συνεχίζει, καθώς του ασκούν περισσότερη πίεση κατά την ανάκριση.

«Έκανα αυτό που έκανα»

Ο 47χρονος έπειτα ομολογεί ότι βίασε μία γυναίκα: «Φώναζε, έκλαιγε, έκανα αυτό που έκανα, τη βίασα. Την απείλησα με το όπλο μου για να της βγάλω τα ρούχα, θυμάμαι ότι φορούσε τζιν σορτσάκι, αυτό είναι όλο», λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αφού τη βίασε την άφησε, ωστόσο, ο 18χρονος γιος του ομολόγησε ότι έπειτα τη βίασε κι αυτός κι ότι στο τέλος τη σκότωσαν. «Τη βίασε ο πατέρας μου, μετά εγώ και μετά ο ξάδερφος μου και μετά φύγαμε. Ο πατέρας μου σκότωσε τη γυναίκα αφού τελειώσαμε. Πριν από αυτή τη γυναίκα, είχαμε βιάσει και ένα άλλο κορίτσι, σκότωσα δύο ανθρώπους, βίασα δύο ανθρώπους και διέρρηξα πέντε σπίτια», λέει.

Πριν από δύο μήνες περίπου δημοσιεύτηκε η έκθεση της Ειδικής Αντιπροσώπου του OHE για τη σεξουαλική βία σε εμπόλεμες ζώνες, Pramila Patten . «Aυτό που είδα στο Ισραήλ ήταν σκηνές απερίγραπτης βίας που διαπράχθηκαν με συγκλονιστική βιαιότητα», επεσήμανε η ίδια μιλώντας για τα ευρήματα της.

ΠαλαιστίνιοιβιασμόςΙσραήλΧαμάςειδήσεις τώρα