Πέθανε ο σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ
NewsroomΠέθανε, σε ηλικία 87 ετών ο σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ. Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Οζέρ Οκούραν Τσιλέρ, ο οποίος υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση, πέθανε στο σπίτι του στο Γενικιόι, από καρδιακή προσβολή.
Ποιος ήταν ο Οζέρ Οκούραν Τσιλέρ, ο «πρώτος κύριος» της Τουρκίας
O Οζέρ Οκούραν Τσιλέρ ήταν μηχανικός και επιχειρηματίας. Απέκτησε δύο παιδιά από τον γάμο του με την Τανσού Τσιλέρ, την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Τουρκίας.
Αφού σπούδασε στο Γαλλικό Λύκειο Saint Joseph, ολοκλήρωσε τη μηχανική και το μεταπτυχιακό του στο Robert College. Απέκτησε πτυχίο MBA από τα πανεπιστήμια της Βοστώνης και του Κονέκτικατ στην Αμερική.
Ο Οζέρ, ο οποίος παντρεύτηκε την Τανσού Τσιλέρ το 1963, επέστρεψε στην Τουρκία αφού έμεινε στην Αμερική για 8 χρόνια. Αφού η σύζυγός του μπήκε στην πολιτική και έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός το 1993, έλαβε τον τίτλο του πρώτου «πρώτου κυρίου» της Τουρκίας.
Ο ίδιος ενδιαφερόταν για την εναλλακτική ιατρική από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και είχε δημοσιεύσει σχετικά βιβλία.
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο δημοσίευσε βίντεο με UFO στην Ελλάδα - Τα άγνωστα περιστατικά και τα αρχεία
- Όλες οι πτήσεις που καταργεί η Ryanair στην Ελλάδα - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κρήτη
- Ανδρουλάκης: Θεσμική εκτροπή η συναίνεση του πρόεδρου της Βουλής σε 151 ψήφους για την εξεταστική των υποκλοπών
- Ληστεία α λα Casa de Papel στην τράπεζα της Γερμανίας - Κλείδωσαν κόσμο στο θησαυροφυλάκιο και εξαφανίστηκαν