Κόσμος|09.04.2019 21:47

Περού: 12χρονος διαβάζει για το σχολείο στο δρόμο (vid)

Newsroom

Ένα 12χρονο αγόρι στο Περού αναγκάζεται να διαβάσει στο πεζοδρόμιο, κάτω από μια μεγάλη λάμπα, διότι στο σπίτι του δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.Το παιδί κατέγραψαν σε βίντεο οι αρχές της πόλης Moche τον προηγούμενο μήνα.

Ο μικρός Víctor Martín Angulo Córdoba φαίνεται ξεκάθαρα να κάθεται στην άκρη του πεζοδρομίου μαζί με τα τετράδια και τα βιβλία του και να διαβάζει υπό το φως της λάμπας του δρόμου.

Σύμφωνα με το Oddity Central, η οικογένεια του αγοριού αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορεί να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι. Το παιδί συνήθως διαβάζει για το σχολείο με το φως ενός κεριού, όμως μια μέρα αποφάσισε να βγει στον δρόμο.

«Εάν συνεχίσω με το κερί, θα τα χάσω! Καλύτερα να πάω έξω να τελειώσω τα μαθήματά μου», είπε μια μέρα στη μητέρα του, η οποία τονίζει πως ο Βίκτορ είναι καλός μαθητής και παίρνει καλούς βαθμούς παρά τις αντιξοότητες.

Η ιστορία του 12χρονου συγκίνησε τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος επισκέφθηκε την οικογένεια και υποσχέθηκε πως θα πληρώσει ο ίδιος το ηλεκτρικό ρεύμα. «Ελπίζω να με βοηθήσουν ώστε να έχω φως στο σπίτι μου και να μην χρειάζεται να πηγαίνω έξω για να διαβάσω. Θα ήθελα να μπορώ να βοηθήσω την οικογένειά μου. Θέλω να γίνω αστυνομικός και να βάλω τέλος στη διαφθορά», ανέφερε ο 12χρονος Βίκτορ.

Περούσχολείο