Νετανιάχου: Ετοιμαζόμαστε για ισχυρή δράση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου
NewsroomΟ πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου περιόδευσε σήμερα στo βόρειο τμήμα της χώρας, στα σύνορα με τον νότιο Λίβανο, και είπε πως το Ισραήλ έχει προετοιμαστεί για ισχυρή δράση στον βορρά.
Ισραηλινές πόλεις κοντά στα σύνορα, πολλές από τις οποίες έχουν εκκενωθεί, αποτελούν συχνά στόχο ρουκετών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που εκτοξεύονται από μαχητές της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Η πτώση των ρουκετών προκάλεσε μαζικές πυρκαγιές αυτήν την εβδομάδα στο βόρειο Ισραήλ.
«Όποιος νομίζει πως μπορεί να μας κάνει κακό και πως θα καθήσουμε με σταυρωμένα τα χέρια κάνει μεγάλο λάθος. Είμαστε προετοιμασμένοι για πολύ ισχυρή δράση στον βορρά. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια στον βορρά», είπε ο Νετανιάχου.
Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν πυρά τους τελευταίους οκτώ μήνες παράλληλα με τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας ανησυχίες για ξέσπασμα μιας ακόμη ευρύτερης σύγκρουσης ανάμεσα στους βαριά οπλισμένους αντιπάλους.
Οι εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χεζμπολάχ είναι οι χειρότερες από την εποχή του πολέμου μεταξύ τους το 2006. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και από τις δύο πλευρές των συνόρων έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
- Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός, Μαριαλένα Κάρμπουρη - Η πορεία της στο θέατρο και τον κινηματογράφο
- Στη Βουλή η αφίσα με τη ναζιστική σημαία στην Ακρόπολη - Η παρέμβαση Μενδώνη και οι ενστάσεις Κωνσταντοπούλου
- Περιστέρι: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης της 41χρονης που δηλητηρίαζε τον σύζυγό της
- Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον θάνατο της 20χρονης Χριστίνας - Καταγγελίες για 10 ασθενοφόρα στο πάρτι