Περού: Kατάσχεσαν σαρανταποδαρούσες και ταραντούλες που άξιζαν... 30.000 ευρώ
NewsroomΟι αρχές του Περού κατέσχεσαν 30 σαρανταποδαρούσες και 6 ταραντούλες της Αμαζονίας που προορίζονταν να εξαχθούν λαθραία στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Δασών και Πανίδας (Serfor).
Έως και 5.000 ευρώ κοστίζει η κάθε μία
Το φορτίο, η αξία του οποίου αποτιμήθηκε από τις περουβιανές αρχές σε περίπου 30.000 δολάρια, εντοπίστηκε σε επιθεώρηση ρουτίνας των τελωνειακών αρχών του Διεθνούς Αεροδρομίου Χόρχε Τσάβες της Λίμα.
"Τα ασπόνδυλα βρέθηκαν περιορισμένα σε αντικείμενα όπως πλαστικοί σωλήνες", διευκρίνισε η Serfor σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με ειδικούς, οι ταραντούλες της Αμαζονίας μπορούν να πωληθούν έναντι περίπου 5.000 δολαρίων έκαστη στην Ασία, ενώ οι σαρανταποδαρούσες ή σκολόπενδρα είναι επίσης πολύ δημοφιλή μεταξύ των συλλεκτών.
Το λαθρεμπόριο εξωτικών άγριων ειδών είναι μια προσοδοφόρα παράνομη δραστηριότητα, η οποία καταγγέλλεται ως μια από τις βασικές αιτίες της απώλειας της βιοποικιλότητας στον πλανήτη.
Σύμφωνα με την Ιντερπόλ, το λαθρεμπόριο αυτό υπολογίζεται ότι φτάνει ετησίως τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.
- Τι λένε διεθνολόγοι για το τουρκολιβυκό μνημόνιο - «Παράνομο αλλά η Ελλάδα πιάστηκε στον ύπνο»
- Συνελήφθη για το σκάνδαλο με τα στημένα στο μπάσκετ ο συνεργάτης του Λιόλιου, Γιώργος Μαυραγάνης
- Το φαινόμενο του «σάπιου μήλου»: Πώς και γιατί επηρεαζόμαστε όταν παραβιάζονται οι κανόνες;
- Τι γεύση να έχει μια μούμια; Γιατί κάποιοι κάποτε τις έτρωγαν και είχαν λόγο