Σοκ στη Δανία: Άγνωστος επιτέθηκε και χτύπησε την πρωθυπουργό
NewsroomΗ πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρκισεν είναι σοκαρισμένη μετά την επίθεση που δέχθηκε από άνδρα ο οποίος τη χτύπησε σήμερα στο κέντρο της Κοπεγχάγης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, επικαλούμενο την αστυνομία και το γραφείο της πρωθυπουργού.
Δεν έχει διευκρινιστεί αν η Φρεντέρκισεν τραυματίστηκε από τον δράστη της επίθεσης.
Ο άνδρας συνελήφθη μετά το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο Ritzau. Δεν είναι σαφές πότε σημειώθηκε η επίθεση.
Η αστυνομία της Κοπεγχάγης επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε ένα περιστατικό που εμπλέκει την πρωθυπουργό, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.
«Ένα άτομο συνελήφθη γι αυτήν την υπόθεση, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας. Επί του παρόντος, δεν έχουμε άλλα σχόλια ή παρατηρήσεις να κάνουμε», δήλωσε η αστυνομία στην ανακοίνωση που ανάρτησε στο X.
«Οφείλω να πω ότι αυτό αναστατώνει όσους από εμάς είμαστε κοντά της», δήλωσε ο Δανός υπουργός Περιβάλλοντος Μάγκνους Χένικε, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Τέτοιου είδους περιστατικό δεν πρέπει να συμβαίνει στην όμορφη, ασφαλή και ελεύθερη χώρα μας».
- Πώς ο Τραμπ έριχνε «στάχτη στα μάτια» του Ιράν: Είχε αποφασίσει πόλεμο από τον Δεκέμβριο - «Θα κρατήσει 4 εβδομάδες»
- Σοκ στη Ξάνθη: Δολοφόνησε συγχωριανό του με τσεκούρι μετά από καβγά - Πώς έγινε το έγκλημα
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πότε θα φτάσουν στην Ελλάδα οι αυξήσεις - «φωτιά» στις τιμές του πετρελαίου
- Οι εναλλακτικές απέναντι στους κολοσσούς: Πώς να αντικαταστήσετε Amazon, Google, X, Meta και Apple