Κόσμος|10.04.2019 20:54

Κινεζική εταιρεία ευθύνεται για το κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Ρίνας

Γιάννης Χαραμίδης

Στην κινεζική εταιρεία που διαχειρίζεται εξ’ ολοκλήρου τα συστήματα ασφαλείας του αεροδρομίου της Ρίνας, απέδωσε μεγάλο μέρος των ευθυνών για την χθεσινή ολιγωρία ο Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Σαντέρ Λεσάι.

Μιλώντας σήμερα στα αλβανικά μέσα σε συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ράμα, τόνισε πως από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει πως οι μηχανισμοί ασφαλείας δεν λειτούργησαν καθόλου.

Το αεροδρόμιο της Ρίνας έχει αναθέσει μετά από σχετικό διαγωνισμό τα συστήματα φύλαξης και ασφαλείας σε εταιρεία με έδρα την Κίνα, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας «δεν κατάφερε να κάνει ούτε τα ελάχιστα».

Ο Σαντέρ Λεσάι τόνισε παράλληλα πως η σπείρα που επιχείρησε να ληστέψει εχθές το αεροσκάφος έχει προχωρήσει κατά το παρελθόν σε παρόμοιες επιθέσεις σε χρηματαποστολές στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Ο Αλβανός ΥΠΕΣ δεν απάντησε σε ερωτήσεις αναφορικά με την ταυτότητα του ενόπλου που η αλβανική αστυνομία εξουδετέρωσε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε την ληστεία.

αεροδρόμιοΑλβανία