Κόσμος
|
25.06.2024 00:30
Σολτς: «Ανησυχώ για τις εκλογές στη Γαλλία»
NewsroomΟ Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασε την ανησυχία του για το πιθανό αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.
Η προεδρία του Μακρόν δεν αμφισβητείται
«Ανησυχώ για τις εκλογές στη Γαλλία», τόνισε σήμερα ο Σολτς σε συνέντευξη στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα κόμματα που δεν είναι της Λεπέν» να έχουν ένα επιτυχές αποτέλεσμα, τόνισε, αναφερόμενος στο ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν. Ωστόσο δήλωσε «Οι Γάλλοι θα αποφασίζουν».
Συμπλήρωσε ότι θα συνεχίσει να έχει συναντήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η προεδρία του δεν αμφισβητείται, αλλά παρόλα αυτά ένα νέο ακροδεξιό κοινοβούλιο θα συνιστούσε μια αλλαγή, συμπλήρωσε ο Γερμανός καγκελάριος.
Διαβάστε ακόμη
- Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει
- Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης
- Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε
- Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο