Κόσμος|07.11.2018 14:37

Έξι νεκροί στη Μασσαλία-Έρευνες για επιζώντες (vid)

Newsroom

Άλλη μια σορός ανασύρθηκε το μεσημέρι της 7ης Νοεμβρίου από τα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν στη Μασσαλία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, Ξαβιέ Ταραμπέ 

Από το πρωί της 6ης Νοεμβρίου έχουν, επίσης, ανασυρθεί από τα ερείπια οι σοροί τριών ανδρών και δύο γυναικών. Ανάμεσα στα θύματα, τρεις ήταν ένοικοι του κτιρίου, που βρίσκεται στον αριθμό 65 της οδού Ομπάν, του μοναδικού από τα τρία κτίρια που κατέρρευσαν και το οποίο κατοικείτο επίσημα όταν σημειώθηκε η καταστροφή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Περίπου στις 09:00 το πρωί της Δευτέρας, οι γείτονες των δύο κτιρίων που βρίσκονταν στη λαϊκή συνοικία Νοάιγ στο κέντρο της Μασσαλίας, άκουσαν «ένα τεράστιο μπαμ», μετά το οποίο σηκώθηκε σύννεφο σκόνης από την κατάρρευση των κτιρίων.

«Ακούστηκε ένα τεράστιο μπαμ και με τη μία κατέρρευσε», λέει ο 26χρονος Λουντοβίκ για το κτίριο στον αριθμό 63 απέναντι από το οποίο κατοικεί. «Υπήρχαν πολλοί περαστικοί εκείνη την ώρα», πρόσθεσε.

Αυτός και οι δύο συγκάτοικοί του έτρεξαν έξω όπου «κάποιοι άνθρωποι κλαίγανε».

Στο ένα κτίριο που κατέρρευσε ζούσαν «φτωχοί άνθρωποι, οι συνθήκες στο κτίριο ήταν ανθυγιεινές, όπως συμβαίνει σε πολλά στην Νοάιγ», σημείωσε ο νεαρός.

Τα αίτια της κατάρρευσης δεν είχαν γίνει γνωστά ενώ περαστικοί και κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν άκουσαν θόρυβο από έκρηξη. «Κατέρρευσαν σε μερικά δευτερόλεπτα. Δεν άκουσα θόρυβο από έκρηξη», δήλωσε ο Τζαφάρ Νουρ, που ψώνιζε σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων, ενώ το ίδιο δήλωσε και κάτοικος γειτονικού κτιρίου.

Μασσαλία