Κόσμος|11.04.2019 14:57

Απειλεί την Ευρώπη και το δισέγγονο του Μουσολίνι

Newsroom

Στο πολιτικό προσκήνιο, και µάλιστα επιθετικά, ωθεί τους απογόνους του Μπενίτο Μουσολίνι η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ιταλία, υπό την καθοδήγηση του αντιπρόεδρου της ιταλικής κυβέρνησης, υπουργού Εσωτερικών και ηγέτη της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι.

Πέραν της εγγονής του «Ντούτσε», Αλεσάντρα, της κόρης του τέταρτου γιου του φασίστα ηγέτη, Ροµάνο Μουσολίνι, η οποία έχει εισέλθει στην πολιτική, ούσα πιστή στις ιδέες του παππού της, εδώ και περίπου µια δεκαπενταετία, ήρθε η ώρα του Γάιου Ιούλιου Καίσαρα Μουσολίνι, του δισέγγονου του δικτάτορα και ανιψιού της Αλεσάντρα. ∆ηµόσιο αξίωµα, ως δηµοτική σύµβουλος της Ρώµης, κατέχει και η αδερφή της Αλεσάντρα, Ρακέλε Μουσολίνι.

Ο 50χρονος µεταφασίστας, όπως αυτοαποκαλείται, Γάιος Ιούλιος Καίσαρας Μουσολίνι ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις επερχόµενες ευρωεκλογές µε το κόµµα της Τζόρτζια Μελόνι «Αδέρφια της Ιταλίας», τον ακροδεξιό εταίρο στον κεντροδεξιό συνασπισµό µε τον οποίο η Λέγκα του Σαλβίνι κατέβηκε στις εθνικές εκλογές. Επειδή, όµως, µια ξερή ανακοίνωση δεν είναι αρκετή για έναν Μουσολίνι, εκείνος αποφάσισε ότι περισσότερο ντόρο θα έκανε εάν τα έβαζε µε το Facebook και την «αστυνοµία της σκέψης του Μαρκ Ζάκερµπεργκ» που «τόλµησε» να κλείσει τον λογαριασµό του 50χρονου Μουσολίνι στο κοινωνικό δίκτυο εξαιτίας του… επιθέτου του. Ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας απείλησε µε νοµικές ενέργειες, καταγγέλλοντας ότι έχει πέσει θύµα «διάκρισης».

Μαζί µε τον Γάιο Ιούλιο και άλλοι ακροδεξιοί πολιτικοί της νεοφασιστικής CasaPound κατηγόρησαν το Facebook ότι τους κλείνει τους λογαριασµούς, µε αποτέλεσµα µερικές ώρες αργότερα οι λογαριασµοί αυτοί να επανενεργοποιηθούν. Σχολιάζοντας το θέµα, η Ρακέλε Μουσολίνι, που πήρε το όνοµα της (δεύτερης) συζύγου του «Ντούτσε», υποστήριξε: «Ο Γάιος, όπως και όλοι οι Μουσολίνι, έπεσε θύµα δίωξης της αστυνοµίας σκέψης του Ζάκερµπεργκ. Είναι ντροπιαστικό, αντιδηµοκρατικό και πολιτικά λάθος». Η νέα γενιά των Μουσολίνι έχει πάρει ζεστά το θέµα της υπεράσπισης του ονόµατος της οικογένειας. Ενα άλλο πρόσφατο περιστατικό που επιβεβαιώνει το παραπάνω συµπέρασµα σηµειώθηκε προ εβδοµάδων.

Ο Αµερικανός ηθοποιός Τζιµ Κάρεϊ ανήρτησε στο ∆ιαδίκτυο σκίτσο που δηµιούργησε ο ίδιος, στο οποίο εµφανίζονται τα κουφάρια του Μπενίτο Μουσολίνι και της ερωµένης του Κλαρέτα Πετάτσι να κρέµονται από την εξέδρα που είχε φτιαχτεί στην πλατεία Λορέτο του Μιλάνου από τους παρτιζάνους το 1945 ειδικά για να εορταστεί η ήττα του φασισµού στην Ιταλία. Στην ανάρτησή του είχε λεζάντα «Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πού οδηγεί ο φασισµός, ρωτήστε τον Μπενίτο Μουσολίνι και την ερωµένη του Κλαρέτα». Το σκίτσο και η λεζάντα εκνέυρισαν την Αλεσάντρα, η οποία σχολίασε από κάτω σε άπταιστα αγγλικά: «Είσαι µπάσταρδος». Σε αυτήν τη λαµπρή πολιτική τοποθέτηση απάντησε ο ηθοποιός, υποστηρίζοντας ότι, εάν την ενοχλεί το σκίτσο, «µπορεί ανά πάσα στιγµή να το γυρίσει ανάποδα. Ετσι θα φαίνεται σαν ο παππούς της να χοροπηδάει από τη χαρά του επειδή πέτυχε τον στόχο του στον απολογισµό των νεκρών». «Αυτή είναι η λύση που της προτείνω. Απλά γύρνα το ανάποδα» κατέληξε ο Τζιµ Κάρεϊ.

Σηµειώνεται, πάντως, ότι η Αλεσάντρα και οι υπόλοιποι Μουσολίνι είναι τυχεροί, καθώς οι παρτιζάνοι είχαν πιάσει και τη Ρακέλε Μουσολίνι, τη σύζυγο του Ντούτσε, µαζί µε τα παιδιά της, αλλά, αντί να τους εκτελέσουν, τους παρέδωσαν στους Αµερικανούς στρατιώτες.

Τζιμ ΚάρεϊΕυρωεκλογέςΑλεσάντρα Μουσολίνι