Ρωσία: Το Κρεμλίνο απένειμε μετάλλιο στους φαρσέρ που παγίδευσαν Δυτικούς πολιτικούς
NewsroomΔύο Ρώσοι φαρσέρ που συχνά βάζουν στο στόχαστρο προσωπικότητες που «ενδιαφέρουν» το ρωσικό κράτος, τιμήθηκαν με ένα κορυφαίο κρατικό βραβείο στο Κρεμλίνο, μετέδωσε το επίσημο ρωσικό πρακτορείο RIA.
Στη φωτογραφία που ανάρτησε το πρακτορείο, οι δύο φαρσέρ, ο Βλαντίμιρ Κουζνετσόφ και ο Αλεξέι Στολιάροφ, (γνωστοί με τα ψευδώνυμα «Βόβαν και Λέξους») φορούν ένα μετάλλιο που μοιάζει με εκείνο του Τάγματος της Φιλίας και τσουγκρίζουν μεταξύ τους ποτήρια σαμπάνιας. Η τελετή έγινε την Τετάρτη. Η τιμή αυτή απονέμεται σε Ρώσους και ξένους που προωθούν την ειρήνη, τη φιλία, τη συνεργασία και την κατανόηση μεταξύ της Ρωσίας και άλλων χωρών.
Ποιους ηγέτες έχουν παγιδεύσει
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τους δύο βραβευθέντες, οι οποίοι τον περασμένο μήνα έδωσαν στη δημοσιότητα τη βιντεοκλήση τους με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, αφού τον έκαναν να πιστέψει ότι μιλούσε με έναν πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας.
Οι Βόβαν και Λέξους είναι πασίγνωστοι στη Ρωσία αφού έχουν «παγιδεύσει» πολλούς ξένους πολιτικούς, όπως την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και, το 2022, τον τότε υπουργό Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας.
- Ανεκπλήρωτες προσδοκίες: Ο Τραμπ δεν παίρνει αυτό που ήθελε από τον πόλεμο με το Ιράν - Οι μεγάλες υποχωρήσεις
- Η αποκαλυπτική ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του 21χρονου στην Κρήτη - Από πίσω η φονική βολή
- Φρίκη στη Βρετανία: Έφτιαξε ψεύτικο Tinder της πρώην του και έστελνε άνδρες σπίτι της να τη βιάσουν
- Μία στα 55 εκατομμύρια: Προσπαθούσε να κάνει παιδιά επί 12 χρόνια και τελικά γέννησε πεντάδυμα