Κόσμος|07.07.2024 20:03
Εκλογές Γαλλία: Πρώτη Λεπέν, αλλά χωρίς πλειοψηφία, δίνουν τα ανεπίσημα exit polls
NewsroomΗ Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν, με επικεφαλής τον Ζορντάν Μπαρντελά, σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα exit polls λαμβάνει 200 έδρες.
Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει η βελγική La Libre:
- Εθνικός Συναγερμός (Μαρίν Λεπέν): 200 έδρες
- Νέο Λαϊκό Μέτωπο: 170 έδρες
- Μαζί (Εμανουέλ Μακρόν): 140 έδρες
- Ρεπουμπλικάνοι και άλλα δεξιά κόμματα: 60 έδρες
Στο 59,7% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είχε ανέλθει η προσέλευση των Γάλλων στον σημερινό δεύτερο γύρο των βουλευτικών, εκλογών, τρεις ώρες πριν το κλείσιμο και της τελευταίας κάλπης.
Με βάση αυτό το ποσοστό εκτιμάται ότι η αποχή θα είναι η μικρότερη των τελευταίων δεκαετιών στην Γαλλία.
Στις μεγάλες γαλλικές πόλεις οι κάλπες θα κλείσουν στις 21:00 ώρα Ελλάδας. Στις μικρότερες πόλεις και στις αγροτικές περιοχές έκλεισαν στις 19:00 ώρα Ελλάδας και εκεί θα ξεκινήσει αμέσως η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.
Διαβάστε ακόμη
- Παγκόσμια ανησυχία μετά το χτύπημα του Ισραήλ στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου - Με αντίποινα απειλεί το Ιράν
- Είναι επίσημο: Ξεκινούν οι πρώτες απεργίες στα βενζινάδικα - Σε ποιες περιοχές και από πότε
- Πέθανε η κυρά Ρηνιώ σε ηλικία 108 ετών - Ήταν η γηραιότερη γυναίκα στην Κάλυμνο
- Instagram: Ορατά όλα τα μηνύματα - Ποια λειτουργία σταματά από Μάιο