Κόσμος|12.04.2019 13:48

Δαλάι Λάμα: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Newsroom

Ο Δαλάι Λάμα πήρε εξιτήριο το πρωί της Παρασκευής (12/4) από το νοσοκομείο στο Νέο Δελχί, στο οποίο νοσηλευόταν από την προηγούμενη Τρίτη καθώς είχε εισαχθεί για πνευμονική λοίμωξη.

«Θεραπεύτηκε από την πνευμονική λοίμωξη, από την οποία έπασχε και θα ξεκουραστεί για μερικές ημέρες στο Νέο Δελχί», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Στη συνέχεια ο 83χρονος Δαλάι Λάμα, ο οποίος διέφυγε στην Ινδία στις αρχές του 1959 μετά την αποτυχημένη εξέγερση εναντίον της κινεζικής διοίκησης, θα επιστρέψει στη βόρεια Ινδία και στην πόλη Νταραμσάλα, όπου ζει εξόριστος.

Πολλοί από τους περίπου 100.000 Θιβετιανούς που ζουν στην Ινδία ανησυχούν ότι ο αγώνας τους για ένα αυτόνομο Θιβέτ θα τερματιστεί αν πεθάνει ο Δαλάι Λάμα.

Ο ίδιος είπε στο πρακτορείο Reuters τον περασμένο μήνα ότι είναι πιθανό, μετά το θάνατό του, να βρεθεί η ενσάρκωσή του κάπου στην Ινδία και προειδοποίησε ότι αν η Κίνα ορίσει κάποιον διάδοχό του, πιθανότατα αυτός δεν θα χαίρει σεβασμού.Το Πεκίνο χαρακτηρίζει τον Δαλάι Λάμα επικίνδυνο αυτονομιστή και υποστηρίζει ότι έχει το δικαίωμα να εγκρίνει τον διάδοχό του.

νοσοκομείοΔαλάι Λάμα