Κόσμος|12.04.2019 18:56

Μετά το UKIP το Brexit Party για τον Νάιτζελ Φάρατζ

Γιάννης Χαραμίδης

Ο πρώην επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού UKIP ο Νάιτζελ Φάρατζ παρουσίασε την Παρασκευή, 12 Απριλίου, από το Κόβεντρι το νέο κόμμα του. 
Το κόμμα με τίτλο «Brexit Party» δεν αφήνει και πολλά στη φαντασία των ψηφοφόρων για τις αρχές και τις αξίες του. Ο Νάιτζελ Φάρατζ τόνισε κατά την παρουσίαση του κόμματος πως η αρχή γίνεται με αφορμή την επικείμενη συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας στις ευρωεκλογές του Μαΐου αλλά στόχος παραμένει η «αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα». 

Ο κ. Φάρατζ, ο οποίος αποτέλεσε το «πρόσωπο» της καμπάνιας υπέρ του Brexit, τόνισε πως ήδη το κόμμα του έχει συγκεντρώσει δωρεές που ξεπερνούν τις 750.000 λίρες… Στο ευρωψηφοδέλτιο που παρουσίασε ο αμφιλεγόμενος ευρωσκεπτικιστής περιλαμβάνονται 70 υποψήφιοι μεταξύ των οποίων και η αδελφή του βουλευτή των Συντηρητικών Τζέικομπ Ρις Μογκ, Ανουνζιάτα Ρις Μογκ… Εκπρόσωπος του UKIP σε ερώτηση του BBC για το νέο κόμμα του Φάρατζ τόνισε πως αποτελεί το μόνο όχημα που είχε προκειμένου να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο. 

Ο ίδιος ο Φάρατζ παραδέχθηκε στο BBC 4 πως από άποψη πολιτικής δεν υπάρχει κάποια διαφορά με το UKIP αλλά υπάρχει «χαοτική», όπως τόνισε διαφορά σε επίπεδο προσώπων. Μένει να φανεί εάν ο Νάιτζελ Φάρατζ καταφέρει να πείσει εκ νέου τους Βρετανούς να τον στείλουν για μία δεύτερη θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Νάιτζελ ΦάρατζΕυρωεκλογές