Υποστηρικτής των WikiLeaks ο Τραμπ;
NewsroomΟι ενθουσιώδεις αντιδράσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις πληροφορίες του WikiLeaks για τη Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν, σε καμία περίπτωση, ένδειξη ότι υποστηρίζει αυτόν τον ιστότοπο, διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.
Όταν ρωτήθηκε την Πέμπτη για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ, του ιδρυτή του WikiLeaks, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε αόριστα: «Δεν ξέρω τίποτα για το WikiLeaks, δεν είναι δουλειά μου», είπε, παραπέμποντας για περισσότερες διευκρινίσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το 2016, όμως, όταν ο ιστότοπος δημοσιοποίησε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν κλαπεί από τον Τζον Ποντέστα, τον διευθυντή του προεκλογικού επιτελείου της Κλίντον, ο Τραμπ είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι «λατρεύει το WikiLeaks».
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Πενς υποστήριξε ότι η δήλωση αυτή δεν ήταν «σε καμία περίπτωση έκφραση υποστήριξης σε έναν οργανισμό που σήμερα καταλαβαίνουμε ότι συνέβαλε στη διαρροή πληροφοριών που είχαν χαρακτηριστεί αμυντικά απόρρητα από τις ΗΠΑ».
Ο Ασάνζ κατέφυγε το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, εν μέρει για να αποφύγει μια ενδεχόμενη έκδοσή του στις ΗΠΑ όπου κατηγορείται για τη δημοσιοποίηση 250.000 διπλωματικών τηλεγραφημάτων και περίπου 500.000 απόρρητων εγγράφων που αφορούσαν τη δράση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
- Αγγελική Νικολούλη στο ethnos.gr: «Αν άφηνα τον φόβο να με σταματήσει, τότε θα είχε νικήσει το σκοτάδι»
- Δεν κάνουν πίσω Τραμπ και Ισραήλ: Οι ΗΠΑ «έκαναν χάρη στον πλανήτη χτυπώντας το Ιράν» - Συναγερμός στη Βηρυτό για ισραηλινό χτύπημα
- Ράλι ανόδου στις τιμές πετρελαίου: Σε τροχιά ιστορικού υψηλού λόγω του πολέμου στο Ιράν - Τι εκτιμούν οι αναλυτές
- Aσημένιος o Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης