Βρετανία: Φόβοι για νέα βίαια επεισόδια το Σαββατοκύριακο - 8 συλλήψεις, τρεις τραυματίες αστυνομικοί
NewsroomΝέες βίαιες διαδηλώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο φοβάται η βρετανική αστυνομία, με αφορμή την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε 17χρονος σε σχολή χορού στη Βρετανία, στη διάρκεια της οποία σκοτώθηκαν 3 κοριτσάκια.
Στις ταραχές ενεπλάκησαν εκατοντάδες άνθρωποι, αφού είχε διαδοθεί εσφαλμένα μέσω του διαδικτύου, ότι ο ύποπτος για τις δολοφονίες στο Σάουθπροτ ήταν ένας ακραίος μουσουλμάνος μετανάστης.
Πάνω από 30 διαδηλώσεις το επόμενο διήμερο
Οι ταραχές ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στο Σάντερλαντ όπου εξαπλώθηκε το κύμα βίας που πυροδότησε η δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών.
Σημειώνεται πως οκτώ άτομα συνελήφθησαν και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Σάντερλαντ την ώρα που η βρετανική αστυνομία προετοιμάζεται για περισσότερη βία.
Κατηγορούνται για βίαιες ταραχές και διαρρήξεις.
Στο μεταξύ, περισσότερες από 30 διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες δύο ημέρες.
- Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη για απάτες με επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ – 15 προσαγωγές για εγκληματική οργάνωση
- Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup
- Ηλιόλουστο σκηνικό πριν την πτώση της θερμοκρασίας: Πότε «χαλάει» ο καιρός - Η πρόγνωση Μαρουσάκη