Το 7ο πλοίο εντάσσεται στον «ενεργειακό στόλο» της Τουρκίας
Μαρία ΖαχαράκηΗ Τουρκία ετοιμάζεται να προωθήσει τις δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου με το 7ο πλοίο που θα προσθέσει στον στόλο της.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την αγορά ενός νέου πλοίου για να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή φυσικού αερίου στον Σαγγάριο (Μαύρη Θάλασσα) και θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα για να φτάσει στην Τουρκία. Το πλοίο, μήκους 300 μέτρων και πλάτους 58 μέτρων, θα βρίσκεται στην Τουρκία σε περίπου 2 μήνες. Αυτή η πλατφόρμα, η οποία θα παράγει αρκετό φυσικό αέριο για 5 εκατομμύρια νοικοκυριά όταν τεθεί σε λειτουργία, σχεδιάζεται να χρησιμεύσει ως βάση στη Μαύρη Θάλασσα για 15-20 χρόνια.
Η Τουρκία, κάνοντας σταθερά βήματα προς τον στόχο της για ενεργειακή ανεξαρτησία, έχει ήδη 4 πλοία γεωτρήσεων και 2 ερευνητικά πλοία.
- Σοκαριστικό βίντεο από το τραγικό τροχαίο με δυο ανήλικους νεκρούς στη Μυτιλήνη - Η στιγμή που χάνουν τον έλεγχο της μηχανής
- Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα ΝΔ, οριακά δεύτερο το νέο κόμμα Τσίπρα - Τέταρτη η Καρυστιανού
- Ανείπωτη τραγωδία με σχολικό λεωφορείο στο Βέλγιο: Συγκρούστηκε με τρένο - Τουλάχιστον 4 νεκροί, ανάμεσά τους 2 ανήλικοι
- Αρρωστημένη υπόθεση στη Γαλλία: Την έβαζε να πίνει ούρα και να τη βιάζουν άντρες - «Σταμάτησα να μετράω στους 487»