Κόσμος|13.04.2019 18:57

Λονδίνο: Εμβόλισαν σκόπιμα το αυτοκίνητο της Ουκρανής πρέσβεως

Newsroom

Ενοπλοι αστυνομικοί το Σάββατο άνοιξαν πυρ κατά οχήματος που προσέκρουσε στο προσωπικό αυτοκίνητο της πρέσβεως της Ουκρανίας στο Λονδίνο, Νατάλια Γκαλιμπαρένκο, έξω από την πρεσβεία, στο Χόλαντ Παρκ.
Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη εκπρόσωπο της πρεσβείας, ένα όχημα έπεσε πάνω σε αυτό της πρέσβεως, με την αστυνομία να κρίνει ότι ο οδηγός του αποτέλεσε απειλή.

“Η αστυνομία κλήθηκε άμεσα, ενώ το αυτοκίνητο του υπόπτου μπλοκαρίστηκε. Παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας, ο ύποπτος εμβόλισε και πάλι το αυτοκίνητο της πρεσβείας. Αντιδρώντας, η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά του οχήματος του υπόπτου,” εξήγησε η ανακοίνωση της πρεσβείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρετανικών μέσων που επικαλούνταν μάρτυρες, ακούστηκαν τουλάχιστον 10 πυροβολισμοί στην περιοχή.

Ο δράστης τελικά συνελήφθη, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία.

Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην Daily Star ανέφεραν πως τα πυρά προήλθαν από όχημα που βρισκόταν κοντά στην πρεσβεία, με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο να «απαντούν» με τον ίδιο τρόπο. 

T

Στο σημείο βρίσκονταν για ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες.

To βέβαιο είναι ότι η περιοχή είχε αποκλειστεί, ενώ για προοληπτικούς λόγους έκλεισαν, τόσο η πρεσβεία της Ουκρανίας, όσο και του Καμερούν, που επίσης βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. 

Λονδίνο πυροβολισμοίουκρανική πρεσβεία