Αιματηρή εξέγερση σε φυλακές της Αϊτής: 12 νεκροί - Απέδρασαν κρατούμενοι
NewsroomΔώδεκα κρατούμενοι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια εξέγερσης στις φυλακές του Σεν Μαρκ της Αϊτής, την οποία εκμεταλλεύτηκαν ορισμένοι έγκλειστοι για να αποδράσουν.
Σύμφωνα με αναφορές τοπικών αξιωματούχων, όλα ξεκίνησαν ως αυθόρμητη διαμαρτυρία κρατουμένων που κατήγγειλαν υποσιτισμό και άθλιες συνθήκες υγιεινής.
Σε βίντεο που κοινοποιήθηκαν νωρίτερα σε κοινωνικά δίκτυα, διακρίνονται κρατούμενοι να σκαρφαλώνουν σε τοίχους και πυκνούς καπνούς να υψώνονται πάνω από τις φυλακές του Σεν Μαρκ, πόλης που βρίσκεται 88 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς.
Απέδρασαν κρατούμενοι
Οι δυνάμεις ασφαλείας χρειάστηκαν αρκετές ώρες προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο του σωφρονιστικού καταστήματος.
Ο εισαγγελέας Βενσάν Φρανσουά έκανε λόγο για μεγάλες καταστροφές: «Όλοι οι κοιτώνες των φρουρών κάηκαν. Το Μητρώο έχει καεί. Έβαλαν φωτιά παντού, εκτός από τα κελιά τους».
Προειδοποίησε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να είναι σε εγρήγορση, καθώς απέδρασε αδιευκρίνιστος αριθμός κρατουμένων.
- Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
- Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
- Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
- «Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα