Νετανιάχου: Το Ισραήλ στηρίζει την πρόταση των ΗΠΑ για εκεχειρία στη Γάζα
NewsroomΟ πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι στηρίζει την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε ο Άντονι Μπλίνκεν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε σε δημοσιογράφους πως είναι υποχρέωση της Χαμάς να αποδεχθεί επίσης τη συμβιβαστική πρόταση. Ο Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε πως θα επισκεφθεί ακολούθως την Αίγυπτο και το Κατάρ, χώρες που επίσης έχουν αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του Ισραήλ στην παρούσα αμερικανική πρόταση για την απελευθέρωση των ομήρων μας, η οποία λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες για την ασφάλεια του Ισραήλ», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Νετανιάχου.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει την ανησυχία του για την εμφάνιση πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα της Γάζας, συμπληρώνοντας ότι η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με την ισραηλινή κυβέρνηση για ένα σχέδιο εμβολιασμού.
- Στον αέρα η εκεχειρία ΗΠΑ και Ιράν: «Είναι σε μηχανική υποστήριξη» λέει ο Τραμπ - «Ηλίθια η πρότασή τους»
- Βρέθηκε το αυτοκίνητο των ληστών της τράπεζας στην Κάτω Τιθορέα - Το είχαν κλέψει από τον Πειραιά
- Το σπίτι του τρόμου: Γονείς κρατούσαν για 4 χρόνια τα παιδιά τους σε καθεστώς lockdown λόγω covid
- Αυτή είναι η σκηνική εμφάνιση της Ελλάδας στη Eurovision 2026 - Όλες οι λεπτομέρειες