Επενδυτική έξοδος: Οι Τούρκοι στρέφονται στα ακίνητα του εξωτερικού
Μαρία ΖαχαράκηΟι Τούρκοι που αγαπούν παραδοσιακά τις επενδύσεις σε ακίνητα, στρέφουν την προσοχή τους όλο και περισσότερο στην αγορά ακινήτων στο εξωτερικό ως απάντηση στην άνοδο των εγχώριων τιμών, στην επιδείνωση της απόδοσης των επενδύσεων, στη μείωση της προσφοράς και στα υψηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων, τα οποία έχουν οδηγήσει τις μηνιαίες πωλήσεις κατοικιών στη χώρα στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας.
Σήμερα, οι επενδυτές αναζητούν ακίνητα σε χώρες όπως το Μαυροβούνιο, την Ισπανία, το Ντουμπάι και το Λονδίνο, με τις επενδύσεις σε ακίνητα στο εξωτερικό να έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί από το 2021, φτάνοντας τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, ενώ φέτος αναμένονται να φτάσουν τα 3-4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η περίοδος αποδοτικότητας της επένδυσης στην Τουρκία έχει επεκταθεί σε περίπου 30 χρόνια, σε αντίθεση με τα 18 χρόνια στη Βρετανία και την Ισπανία, και τα 12 χρόνια στο Μαυροβούνιο.
- «Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επτά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι - Ανάμεσά τους η μητέρα και η πεθερά του αρχηγού
- ΗΠΑ: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει - Μπλόκο λόγω S-400
- Συναγερμός στο Ιράκ: Ο Τίγρης ποταμός κινδυνεύει με ερημοποίηση - «Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή»