Κόσμος|15.04.2019 16:36

Debate…μονόλογο έκανε ο Ποροσένκο – Δεν εμφανίστηκε ποτέ ο Ζελένσκι

Μαρία Ανδρικάκη

Προς απογοήτευση όσων περίμεναν μια συζήτηση – μονομαχία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο εμφανίστηκε μόνος του στο προγραμματισμένο debate με τον πολιτικό του αντίπαλο, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ενώπιον χιλιάδων πολιτών στο Κίεβο.

Στην κούρσα για τη διεκδίκηση της προεδρίας, παρά τα πόντιουμ με τα ονόματα των υποψηφίων και τα συνθήματα που φώναζαν οι υποστηρικτές τους, ο 53χρονος απερχόμενος Πρόεδρος της Ουκρανία κατέληξε να κάνει…μονόλογο αντί για τηλεμαχία. Κι αυτό γιατί ο 41χρονος Ζελένσκι δεν παρουσιάστηκε ποτέ.

Στον λόγο του, ο Ποροσένκο κατηγόρησε τον ηθοποιό αντίπαλό του ότι προσπαθεί να αποφύγει τα δύσκολα. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι θα σεβαστεί τη λαϊκή βούληση αν χάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την επόμενη Κυριακή.

Εκπρόσωπος τύπου του Ζελένσκι, από την άλλη, διατείνεται ότι η παρουσία του ηθοποιού δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ κι ότι το debate ήταν προγραμματισμένο για την ερχόμενη Παρασκευή! Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι φαίνεται να εξασφαλίζει το 61% των ψήφων, έναντι 24% του αντιπάλου του.

Βολοντιμίρ ΖελένσκιΠέτρο Ποροσένκο