Ισραήλ: «Κορυφαία προτεραιότητα» το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης με Ελλάδα και Κύπρο
NewsroomΗ ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα και το Ισραήλ, αποτελεί «κορυφαία προτεραιότητα» για το Τελ Αβίβ, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας και Υποδομών, Έλι Κοχέν, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του, Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Παπαναστασίου.
Τι αναφέρει ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας
«Υπογραμμίσαμε την ισχυρή σχέση και τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου και τόνισα τη μεγάλη σημασία του έργου ‘Great Sea Interconnector’ για το Ισραήλ», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Κοχέν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο θα συνδέσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ με την ΕΕ μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή.
«Αυτό το πρωτοποριακό έργο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το Ισραήλ, καθώς ενισχύει την περιφερειακή ασφάλεια, παρέχει πρόσβαση σε διαφοροποιημένες ενεργειακές αγορές και ενδυναμώνει την ενσωμάτωση του Ισραήλ στο ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο», επισήμανε.
- Τι πραγματικά κερδίζει ο Πούτιν από τη συμφωνία με τον Τραμπ και πώς η Ουκρανία μένει εκτεθειμένη
- Ποιος χάκαρε ψυγεία και καταψύκτες σούπερ μάρκετ σε όλη τη Γαλλία και γιατί;
- Πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Κάποτε έδιναν χαστούκια σε υπουργούς, τώρα ένα βράδυ στα μπουζούκια και δρόμο…
- Το φαινόμενο της Ρουάντας: Πώς μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου επενδύει εκατομμύρια στον παγκόσμιο αθλητισμό