Κόσμος|16.04.2019 08:47

Παναγία των Παρισίων: «Η Καταστροφή» αποτυπώνεται στον διεθνή Τύπο

Newsroom

«Η καρδιά μας στάχτη», «Το Δράμα μας», «Η κυρία των δακρύων», «Η καταστροφή»: Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους πρωτοσέλιδους τίτλους που έχουν επιλέξει οι μεγαλύτερες εφημερίδες παγκοσμίως για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων, το απόγευμα της 15ης Απριλίου. 

Ο εμβληματικός καθεδρικός ναός, το στολίδι του Παρισίου, στην «καρδιά» της γαλλικής πρωτεύουσας, παραδόθηκε στις φλόγες με τις εικόνες και τα βίντεο από την φωτιά να κάνουν το γύρο του κόσμου και να προκαλούν ρίγη συγκίνησης παγκοσμίως. Η πυρκαγιά, στην Παναγιά των Παρισίων, μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα στον διεθνή Τύπο.

Η γαλλική καθολική εφημερίδα La Croix γράφει στο πρωτοσέλιδό της: «Η καρδιά μας στάχτη».

T

Η Les Echos κάνει λόγο για την «Τραγωδία του Παρισιού», συμπληρώνοντας πως μια «βίαιη πυρκαγιά» κατέστρεψε τον καθεδρικό ναό και προκάλεσε «συγκίνηση σε ολόκληρο τον πλανήτη».

T

Για την «Κυρία των Δακρύων» του Παρισιού μιλά και η Le Parisien, συνοδεύοντας τον τίτλο της με μια δραματική φωτογραφία από τη στιγμή που το κωδωνοστάσιο του ναού γκρεμίζεται…

T

Με τον τίτλο «Η καταστροφή» κυκλοφορεί και η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ενώ η «Liberation», κάνει ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη «Notre Dame» και μιλά για το «Notre Drame», δηλαδή «Το δράμα μας».

T
T

Η βρετανική εφημερίδα «The Times» γράφει: «Μάχη για να σωθεί η Παναγία των Παρισίων».

φωτιάΠαναγία των ΠαρισίωνΠαρίσι