Κόσμος|16.04.2019 16:40

Παναγία των Παρισίων: H διαφορά Τραμπ-Oμπάμα μέσα από δύο tweets (pics)

Γιάννης Πολίτης

Ολόκληρος ο κόσμος παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα να καταστρέφεται η οροφή της Παναγίας των Παρισίων από την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας.

Εκτός από τον απλό κόσμο αρκετοί ήταν οι πολιτικοί που εξέφρασαν τη λύπη τους για την καταστροφή, όπως ο Μπάρακ Ομπάμα και άλλοι όπως ο Ντόναλντ Τραμπ που... συμβούλεψε τους Γάλλους για τον τρόπο με τον οποίο θα έθεταν τη φωτιά υπό έλεγχο. Συγκεκριμένα, ο πλανητάρχης συμβούλεψε τις γαλλικές αρχές ασφαλείας να ρίξουν νερό με αεροπλάνα για να σβήσει η φωτιά. Ωστόσο, μάλλον δεν ενημερώθηκε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό καθώς ο φόβος κατάρρευσης του κτιρίου ήταν διαρκής!

Δείτε το tweet του Ντόναλντ Τραμπ

Το tweet του προέδρου των ΗΠΑ δεν έμεινε ασχολίαστο από την Γαλλική Πολιτική Προστασία. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, μέσω του Twitter, έδωσε την καλύτερη απάντηση στον Τραμπ, χωρίς ωστόσο να απευθύνεται σε αυτόν. «Εκατοντάδες πυροσβέστες κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Όλα τα μέσα έχουν χρησιμοποιηθεί, εκτός από ρίψεις νερού από αεροσκάφη, καθώς αν γινόταν θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική κατάρρευση του οικοδομήματος του καθεδρικού ναού».

T

Βέβαια υπήρχαν και αρκετοί χρήστες του Twitter οι οποίοι σχολίασαν αρνητικά τα όσα έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

T
T
T
T

Στον αντίποδα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, με ανάρτησή του στο Twitter έδειξε αλληλεγγύη στον γαλλικό λαό. 

«Η Νοτρ Νταμ είναι ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς του κόσμου και η σκέψη μας είναι στον γαλλικό λαό σε αυτή την ώρα της θλίψης» αναφέρει ο Μπάρακ Ομπάμα. «Είναι στη φύση μας να πενθούμε όταν βλέπουμε ιστορία να χάνεται, αλλά είναι στη φύση μας και το να ξαναχτίζουμε το αύριο, με όση περισσότερη δύναμη μπορούμε» προσθέτει. Μάλιστα, συνόδευσε την ανάρτησή του με μία φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψή του -συνοδευόταν από την οικογένειά του- στην Παναγία των Παρισίων.

T

Υπάρχει μια χαώδης διαφορά στην προσέγγιση των δύο, δεν νομίζετε;

Μπαράκ ΟμπάμαΝτόναλντ ΤραμπΠαναγία των Παρισίων