Ισραήλ: Νεκρός ακόμη ένας όμηρος - Είχε απαχθεί στο φεστιβάλ Nova πέρυσι
NewsroomΟ Ιντάν Στίβι, ένας από τους ομήρους που απήγαγε η Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ Nova, στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, όπως γνωστοποίησε το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών.
Η ομάδα, η οποία έχει ως στόχο την επιστροφή των απαχθέντων πίσω στο Ισραήλ, αναφέρει ότι ο 28χρονος ήταν «γνωστός για την ανιδιοτέλειά του και την προθυμία του να θυσιαστεί για τους γύρω του».
Βοήθησε δύο αγνώστους στο φεστιβάλ αλλά δέχτηκαν επίθεση
Προσθέτει ότι όταν ξεκίνησε η επίθεση, ο Στίβι έκανε βοήθησε δύο αγνώστους να διαφύγουν από τον χώρο, αλλά το αυτοκίνητό τους δέχθηκε επίθεση στη διαδρομή. Δύο σοροί βρέθηκαν μέσα στο όχημα.
Η σορός του «εξακολουθεί να κρατείται αιχμάλωτη από τη Χαμάς», αναφέρει η ομάδα.
Σημειώνεται πως η Χαμάς απήγαγε 251 άτομα κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ισραήλ.
Πριν ανακοινωθεί ο θάνατος του Στίβι, 117 από τους ομήρους είχαν απελευθερωθεί, 37 είχαν επιβεβαιωθεί ως νεκροί και 97 παρέμεναν αγνοούμενοι, με 64 από αυτούς να θεωρούνται ζωντανοί, σύμφωνα με το BBC.
- «Τρύπα στο νερό» το πρόγραμμα μετεγκατάστασης με επιδότηση 10.000 ευρώ - Τι λένε δήμαρχοι στο ethnos.gr
- Ξεμπλοκάρει η μεταφορά συντελεστή δόμησης - Οι πρώτες 194 Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή σε 50 δημοτικές ενότητες
- Οι φίλοι της Γκιλφόιλ που μπαίνουν στο μικροσκόπιο, ο γρίφος Καραμανλή που ενοχλεί το Μαξίμου και οι «Παπανδρεϊκοί» που στηρίζουν Σαμαρά
- Σκληρό μπρα ντε φερ στις Βρυξέλλες: «Φειδωλοί» vs «φίλων της συνοχής» - Τι ζητά η Αθήνα