Νόμπελ Φυσικής: Στους John Hopfield και Geoffrey Hinton, για τα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα
NewsroomΣτους John Hopfield και Geoffrey Hinton το Νόμπελ Φυσικής.
Οι δύο επιστήμονες βραβεύτηκαν από τη Σουηδική Ακαδημία Επιστημών «για τις θεμελιώδεις ανακαλύψεις και εφευρέσεις που επιτρέπουν τη μηχανική μάθηση με τεχνητά νευρωνικά δίκτυα».
Η ανθρωπότητα έχει πλέον ένα πλεονέκτημα
Η Σουηδική Ακαδημία Επιστημών αναφέρει ότι τα επιτεύγματα των δύο βραβευμένων κινούνται στα θεμέλια της φυσικής επιστήμης. «Μας έδειξαν έναν εντελώς νέο τρόπο για τη χρησιμοποίηση των υπολογιστών ώστε να καθοδηγήσουν την ανθρωπότητα ως προς την αντιμετώπιση προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία.
Χάρη στο έργο τους, η ανθρωπότητα έχει πλέον ένα πλεονέκτημα στην εργαλειοθήκη της. Η μηχανική μάθηση με τεχνητά νευρωνικά δίκτυα φέρνει την επανάσταση στην επιστήμη, στη μηχανική αλλά και την καθημερινή ζωή.
Το πώς θα χρησιμοποιηθεί η μάθηση με τεχνητά νευρωνικά δίκτυα στο μέλλον εξαρτάται από το πώς εμείς οι άνθρωποι θα επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα απίστευτα ισχυρά εργαλεία, που είναι ήδη παρόντα σε πολλές πτυχές της ζωής μας», σημειώνει επίσης η Ακαδημία.
- Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της
- Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους
- Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες
- Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!