Νικαράγουα: Διακοπή διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ
NewsroomΗ Νικαράγουα διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, το οποίο έχει επικριθεί δημοσίως από την κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγα για τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανήγγειλε χθες Παρασκευή η αντιπρόεδρος της χώρας.
«Ο πρόεδρός μας ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών (…) να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη φασιστική και γενοκτονική κυβέρνηση του Ισραήλ», αναφέρει η ανακοίνωση της αντιπροέδρου Ροσάριο Μουρίγιο, της συζύγου του προέδρου Ορτέγα.
Ουσιαστικά, η απόφαση έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Εξάλλου, το Ισραήλ δεν έχει πρεσβευτή στη Νικαράγουα.
Το Ισραήλ και η Νικαράγουα είχαν αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις στις 28 Μαρτίου 2017 μετά τη διακοπή τους από τον Ορτέγα το 2010.
Ο Ντανιέλ Ορτέγα ηγήθηκε του κινήματος των Σαντινίστας (FSLN) που πήρε την εξουσία το 1979, ανατρέποντας τη δικτατορία του Αναστάσιο Σομόσα. Διετέλεσε πρόεδρος της Νικαράγουας από το 1985 έως το 1990 και επέστρεψε στην εξουσία το 2007, κυβερνώντας μέχρι σήμερα.
- Μάρω Κοντού: Το κορίτσι από το Κουκάκι που ένιωθε «περαστική από τη ζωή»
- Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο: Διακοπή 30 λεπτών στον τελικό του Μουντιάλ για Halftime Show!
- Μία απάντηση για όλα τα «ναι, αλλά...» σας: «Είμαι η Βασιλική, αυτιστική και ζω στην πόλη που πυροβολεί ανθρώπους»
- Νέο σύστημα καταγγελιών από το υπουργείο Υγείας - Στο στόχαστρο αισθητικοί και διαιτολόγοι